Islamic University of Maldives ile iş birliği anlaşması imzalandı

Islamic University of Maldives’ten gelen heyet Üsküdar Üniversitesini ziyarette bulundu. Islamic University of Maldives Rektör Yardımcıları başta olmak üzere üniversite dekanları ve üniversite yöneticilerinden oluşan heyet Üsküdar Üniversitesinde gezi ve incelemelerde bulundu. Üsküdar Üniversitesini temsilen ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve beraberindeki heyet misafirleri ağırladı. İki üniversite arasında gerçekleşen görüşmeler neticesinde Türkiye- Maldivler ilişkilerini geliştirmek amacıyla üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin anlaşma imzalandı. 

İş birliği görüşmeleri kapsamında yapılan toplantıda üniversitelerin kısa tanıtım filmleri izletildi ve ilgili fakültelerde yürütülen çalışmalara değinildi. Üsküdar Üniversitesi ve Islamic University of Maldives arasında kurulabilecek potansiyel iş birliklerine dair görüşmeler sağlandı.

“Potansiyel iş birlikleri görüşüldü”

Islamic University of Maldives’ten gelen heyet Üsküdar Üniversitesi’nde misafir edildi. Islamic University of Maldives’i temsilen Islamic University of Maldives Rektör Yardımcısı Dr. Ibrahim Zakariyya Moosa, Dr. Dheeba Moosa, Dr. Saudullah Alive ve Müdür Vekili Ms. Aishath Shina başta olmak üzere; Eğitim Fakültesi Dekanı Dr. Aishath Reesha, Beşeri Bilimler ve Bilgi Fakültesi Dekanı Uz. Ahmed Saleem,Lisansüstü Çalışmalar Merkezi Dekanı Dr. Abdulla Jameel, Şeriat ve Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Mohamed Shujau Abdul Hakeem, Arap Dili Fakültesi Dekanı Uz. Ishaq Mohamed Fulhu, Ms. Hawwa Ismail, Kütüphane Yöneticisi Ms. Fathimath Nashath, Öğrenci İşleri Kayıt Uzmanı Uz. Ahmed Rauf Abdullah, Kuran ve Sünnet Fakültesi Uz. Mohamed Mansoor, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Fakültesi Uz. Ahmed Munawar yöneticileri ziyarette bulundu.

Üsküdar Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asil Özdoğru, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan, Uluslararası Öğrenci İlişkileri Daire Başkanı Peyman Jaferi toplantıda hazır bulundu.

“Islamic University of Maldives ve Üsküdar Üniversitesi ikili anlaşma imzaladı”

Üsküdar Üniversitesi uluslararası iş birliği görüşmeleri kapsamında Maldivler’de bulunan Islamic University of Maldives’den gelen heyet ile görüşüldü. Yapılan toplantı üniversitelerin kısa tanıtımları ile ilgili fakültelerde yürütülen çalışmalara değinilerek üniversiteler arasında kurulabilecek potansiyel iş birliklerine dair görüşüldü. Toplantı, Üsküdar Üniversitesi ve Islamic University of Maldives arasında ikili anlaşma (Memorandum of Understanding) imzalanması ve hediye takdimi ile son buldu.

Toplantı sonrası kampüs turu yapıldı ve öğle yemeğinde de akademik ve idari konular hakkında görüşmelerde bulunuldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)