Prof. Dr. Tayfun Uzbay 80. Uluslararası FIP Kongresi’nde Türkiye’yi temsil etti

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi Prof. Dr. Tayfun Uzbay, 80’inci Uluslararası FIP (Uluslararası Eczacılık Federasyonu) Kongresine katıldı. Council Member Meeting’de gerçekleştirilen kongrede Uzbay, Türk Eczacılar Birliği’nin delegesi olarak Türkiye’yi temsil etti.

Eczacılık alanı ile ilgili tüm çalışma gruplarına ait raporlarının sunulup, FIP bütçesinden politikaya ve projelere kadar her şeyin tartışılıp oylandığı kongrede Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Türk Eczacılar Birliği Başkanı adına oy kullanıp ülkemizi temsil ediyor.

Uzbay, “Covid 19'dan sonra dünyadaki eczacılık da bir değişim yaşayacak”

Kongredeki tüm resmi programlara katılım sağlayan Prof. Dr. Tayfun Uzbay, kongredeki gözlemlerini dile getirdi. Uzbay;“Covid 19'dan sonra dünyadaki eczacılık da bir değişim yaşayacak. Onun arayışı içindeler. Eczacılık eğitiminin kalitesini çok dert ediyorlar, özel üniversitelerin standardı bozmasını ve eczacıların meslek doyumu ve motivasyon düşüklüğünü tartışıyorlar. İsrail'de eczacılık mezunlarının %40'ının hayal kırıklığı ve düşük meslek doyumu nedeniyle mesleği yapmadığı, başka alanlara yöneldiği söylendi.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)