Üsküdar Üniversitesi SCIMAGO “Araştırma İndeksi” sıralamasında Türkiye’de 4’üncü Sırada

Üsküdar Üniversitesi, araştırma, inovasyon ve toplumsal etki sıralamasında uluslararası üniversiteler arasında önemli bir başarıya imza attı. Scimago Rankings’in scopus veritabını üzerinden gerçekleştirilen sıralamaya göre Üsküdar Üniversitesi 2022 yılı itibariyle "Araştırma İndeksi" sıralamasında dünya çapında değerlendirmeye alınan 4 bin 364 üniversite arasında Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer aldı. 

Sağlık bilimleri, fen bilimleri, sosyal bilimler alanındaki çalışmaları ile dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi, son verilerle başarılarını küresel ölçekte de ortaya koyuyor.

SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veritabanında (Elsevier B.V.) yer alan bilgilerden geliştirilen, araştırma performansını, inovasyon çıktılarını ve web görünürlükleri ile toplumsal etkileri olmak üzere üç temel göstergenin birleştirilmesiyle elde edilen sıralamaya göre Üsküdar Üniversitesi dikkat çekici başarı elde etti.

Buna göre Üsküdar Üniversitesi 2022 yılı itibariyle;

"Araştırma İndeksi" sıralamasında dünya çapında değerlendirmeye alınan 4 bin 364 üniversite arasında 398’inci., 1993 OECD ülkesi üniversiteleri arasında 303’üncü, Türkiye'deki 132 üniversite arasında 13’üncü, vakıf üniversiteleri arasında ise 4’üncü sırada yer almıştır.

Tam liste için:

https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR&ranking=Research

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri alanındaki çalışmaları arasında “Psikiyatri ve Ruh Sağlığı” alanında da değerlendirmeye girebilen bin 955 kurum arasında 694’üncü., Türkiye’de ise 18’inci sırada yer alarak uluslararası arenada başarısını da ortaya koymuştur.

Tam liste için:

Research and Innovation Overall Rankings - Psychiatry and Mental Health 2022 (scimagoir.com)

Scimago Rankings Nedir?

Scimago Rankings

SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veritabanında (Elsevier B.V.) yer alan bilgilerden geliştirilen, araştırma performansını, inovasyon çıktılarını, ve web görünürlükleri ile toplumsal etkileri olmak üzere üç temel göstergeyi birleştiren bir sıralama yöntemidir.

Scopus veritabanında yer alan dergiler 27 ana alan, 313 konu ve yayımlandığı kaynak ülkeye göre sınıflandırılır. Atıf verileri, 5.000'den fazla uluslararası yayıncıdan gelen 34.100'den fazla kitaptan ve 239 ülkeden ülke performans metriklerinden alınmaktadır.

SCIMAGO sıralamasında yer alan;

  • Araştırma Sıralaması, kurumun araştırma çıktısının hacmini, etkisini ve kalitesini ifade ederken,
  • Inovasyon Sıralaması, kurumun patent başvuru sayısı ve araştırma çıktılarının patentlerden aldığı atıflar üzerinden hesaplanır. (PATSTATS-Worldwide Patent Statistical Database)
  • Toplumsal Etki Sıralama, kurumun web sitesinin sayfa sayısına ve sosyal ağlardan gelen geri bildirim ve bahsedilme sayısını esas almaktadır. (PlumX metrics & Mendeley)
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)