Alzheimer hastaları için anlamlı buluşma

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Kadıköy Alzheimer Merkezi’nde hasta ve yakınlarına yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Alzheimer hastalarına moral vermek amacıyla düzenlenen etkinliğe, Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SOBE) ve Türkiye Alzheimer Derneği yönetim kurulu üyesi Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan da katıldı. Zaman zaman eğlenceli anların da yaşandığı programda mor renkli balonlar göz yüzüyle buluşturuldu.  

Öğr. Gör. Doğan Alzheimer’da hasta yakınlarına desteğe dikkat çekti

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Kadıköy Alzheimer Merkezi iş birliği kapsamında birçok çalışmaya imza atan Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan, Kadıköy Alzheimer Merkezi’nde Dünya Alzheimer Günü kapsamında düzenlenen etkinliğin konuğu oldu.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oltulu, Kadıköy Belediyesi Sağlık Müdürü Filiz Coşkun ve Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Bilgiç ile derneğin Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nilgün Çınar etkinliğe katılım sağladı.

Kadıköy Alzheimer Merkezi hastaları ve yakınlarının morallerini yüksek tutmaları amacıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan İdil Arasan Doğan, hasta yakınlarına destek ve Alzheimer hastalığının hasta yakını üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Alzheimer hastalarına moral konseri verildi

Alzheimer hastalarına moral vermek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte kutlamalar yapıldı, şarkılar söylendi ve pasta kesildi.

Kadıköy Alzheimer Merkezi çalışanlarının şarkı söyleyerek hastaların morallerini yükselttiği etkinlikte ayrıca Kadıköy Belediyesine bağlı Gençlik Sanat Merkezi öğrencileri müzik ziyafeti verdi.

Hastaların oldukça mutlu olduğu etkinlikte son olarak pasta kesildi ve günün anısına katılımcılara lavanta keseleri dağıtıldı.

Etkinlik mor renkli uçan balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)