Üsküdar Üniversitesi mezunlarının gururlandırıcı başarısı

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden mezun olan, lisans mezuniyet tez danışmanlığını Doç. Dr. Belkıs Atasever Arslan’ın yaptığı Fatma Büşra Işık, University of Nottingham'da (World University Ranking: 141) doktoraya başladı.  Lisans eğitimi süresince SCI’de indekslenen ve Q1 dergisi olan European Journal of Pharmaceutical Sciences başta olmak üzere saygın dergilerde yayınlanan 3 makalede yer aldı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce bölümünden 2016 yılında mezun olan Fatma Büşra Işık, University of Nottingham'da (World University Ranking:141) doktoraya başladı. Lisans mezuniyet tez danışmanlığını üstlenen Doç. Dr. Belkıs Atasever Arslan bu sevincini şu şekilde dile getirdi;

“Lisans mezuniyet tez danışmanlığını yaptığım Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce mezunumuz Fatma Büşra Işık'ın University of Nottingham'da (World University Ranking: 141) doktoraya başladığını öğrenmekten büyük mutluluk duydum. Her 2 bölümümüzün mezunları bizleri başarılarıyla gururlandırıyor.  Bu vesileyle Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe mezunlarımızdan, akademisyenliğe çok yaklaşan ve dünya sıralamasında ilk 500 üniversite arasında yer alan üniversitelerde doktora yapan öğrencilerimizin bilgilerini paylaşmaktan gurur duyuyorum. Eğitimlerinde emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum. Moleküler Biyoloji ve Genetik İngilizce ve Türkçe bölümleri mezunlarımızdan yurtiçi ve yurt dışında yüksek lisans eğitimlerine devam eden çok sayıda öğrencimizin de akademisyenlik yolunda güzel haberlerini paylaşmayı diliyorum."


Moleküler Biyoloji ve Genetik Türkçe mezunlarımızdan, dünya sıralamasında ilk 500 üniversite arasında yer alan üniversitelerde doktora yapan öğrencilerin isim ve üniversiteleri aşağıdaki gibidir:

İrem Sude Atiş, Yale University, Postgraduate, Associate, US

Atalay Ata, Hannover Medical School, Doktora Öğrencisi, Almanya

Betül Sarı, Medical University Innsbruck, Doktora Öğrencisi, Avusturya

Hazal Gür, Hacettepe Üniversitesi, Doktora Öğrencisi, Türkiye

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)