“IX. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” başladı…
Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM)’ ne bağlı çalışan, Üsküdar Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi (ÜSKÜDAB) tarafından düzenlenen ‘IX. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’ başladı. STEM Projects Kulübü üyelerine özel ek kontenjanın da sağlandığı eğitim, 3-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Eğitimin tamamlanmasıyla alınacak sertifikalar ise öğrencilere ulusal ve uluslararası platformlarda kariyer fırsatı sunuyor.
Üsküdar Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi (ÜSKÜDAB) tarafından düzenlenen “IX. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı” başladı.
Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen eğitim 3-13 Şubat tarihleri arasında sürecek.
Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çevreli: “Uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika sunuyoruz”
Üsküdar Üniversitesi Tıbbi Direktörlük Deney Hayvanları Laboratuvarı Sorumlu Yöneticisi, Kurs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çevreli düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Çevreli; “Deney hayvanları eğitimi kursu ile fare ve sıçanlarla çalışma becerisi kazandırmayı hedefliyoruz. Bakanlık onaylı bu program Avrupa Birliği yönetmeliklerine uygun olarak düzenlenirken, uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika sunuyoruz. Eğitmenlerimizin arasında Bakanlık yetkilileri de yer alıyor. Laboratuvarlarımız yılda iki kez denetlenirken, Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tüm çalışmaların etik kurallara uygunluğunu sağlıyor. Eğitim süresince teorik derslerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle hayvan refahı, deney tasarımı ve etik kurallar hakkında detaylı bilgiler edineceksiniz.” dedi.
Kurs tamamlandığında alınacak sertifika, laboratuvar deneyimiyle desteklendiğinde ulusal ve uluslararası platformlarda kariyer fırsatları sunuyor.
Katılımcılar, 5-7 kişilik gruplar halinde çalışarak deneyimli gönüllü öğrencilerden destek alacak. Disiplinli ve yoğun bir eğitim sürecinden geçen adaylar, bu program sayesinde deney hayvanları alanında yetkinlik kazanma imkânı buluyor.
Eğitim hem teorik hem de pratik bilgilerle pekiştiriliyor
Bilimsel araştırmalarda deney hayvanlarının kullanımı konusunda teorik ve pratik bilgilerin aktarıldığı eğitimde bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere önemli fırsatlar sunma hedefleniyor.
Eğitim boyunca katılımcılara, uzman akademisyenler tarafından verilen derslerle deney hayvanlarının kullanımına dair bilimsel bir bakış açısı kazandırmak ve uygulamalı eğitimler sayesinde teorik bilgilerini pekiştirme imkânı da bulacaklar.
Eğitimin sonunda sertifika alınacak
Programı tamamlayan katılımcılar, sertifika almaya hak kazanarak bu alandaki yetkinliklerini belgeleme imkânı bulacak. Deney hayvanlarıyla bilimsel araştırma yapmak isteyen kişiler için zorunlu olan bu sertifika, ilgili alanlarda kariyer yapmak isteyenler için de önemli bir adım niteliği taşıyor.
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)