Tıp, Diş ve Sağlık Bilimleri Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.57058

Üsküdar Üniversitesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Tıp, Diş ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantıları gerçekleştirildi. Akademik kadronun katılımıyla yapılan toplantıda akademik çalışmalar ve bu çalışmaların artmasına yönelik yapılması gerekenler konuşuldu. 

Akademik Kurul Toplantısı Sağlık Bilimleri Fakültesi İbni Sina Oditoryumunda düzenlendi. 

Toplantıya Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Karabulut ile akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Üniversite varsa proje de olması lazım”

Üniversitede verilen eğitimin daha iyi olabilmesi için tavsiyelerde bulunan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, öğrencilerle sağlıklı ilişkilerin kurulması gerektiğini hatırlattı. Tarhan; “Öğrenciler hocayı sevdiği zaman derse daha çok ilgi gösteriyorlar. Dersi sevmeleri için de hocanın öğrenciyi sevmesi gerekiyor. Öğrencilerle sağlıklı ilişkiler kurulabilirse daha kaliteli öğrenciler yetiştirebiliriz. AR-GE konusunda epey bir yol katettik. 500 üniversite içerisinde bütün etiketleri alıp sıralamaya girebildik. Üniversite varsa proje de olması lazım sadece eğitim veren bir kurum olmaması gerekir.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “Üsküdar Üniversitesi her alanda yeniliğe önem veren bir üniversite”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeniliğe verilen öneme dikkat çekti. Koçak; “Üsküdar Üniversitesi gelişmeye açık ve her alanda yeniliğe önem veren bir üniversite. Üniversitemizi ziyarete gelen kişiler burayı çok beğeniyorlar. Akademik kadrolarımızla, dersliklerimizle, laboratuvarlarımızla, yaptığımız araştırmalarla öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Haydar Sur: “Eğitimde kaliteyi en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, düzenlenen Akademik Kurul toplantısında konuştu. Sur; “Eğitimde kaliteyi en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz. Hocalarımızın kuvvetli özgeçmişleri ile tercih edilebilirliğimiz güçleniyor. Uluslararası öğrenci sayımız gittikçe artıyor. Üniversitemize uluslararası boyutta katkı sağlama dönemine girmiş bulunuyoruz. Birçok ülkede tanınan bir üniversiteyiz. Erasmus hareketliliğimizde geçen yıl İtalya’dan 6 öğrenci geldi. Eğitimlerini başarıyla tamamladılar ve ülkelerine geri döndüler.” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Fakültemizde genç, dinamik ve önü açık bir kadroya sahibiz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, kurul toplantısında uluslararası başvuru ve kabul oranlarının arttığına dikkat çekti. “Fakültemizde genç, dinamik ve önü açık bir kadroya sahibiz. Diğer üniversitelerle ve sağlık kuruluşlarıyla iş birliklerimiz mevcut. Fakülte bünyesinde ulusal ve uluslararası başvuru ve kabul oranlarımız yüksek. Çap ve yandal imkanlarımız iyi, öğrencilerimize bu konuda seçenekler sunmakta ve destek verilmekte. Fakültemizin bünyesinde bulunan mevcut laboratuvar sayısının ihtiyaca göre değerlendirilmesi güncel anlayışa göre tekrar göz önüne alınması düşünülecek bir durumdur.” şeklinde konuştu. 

Doç. Dr. Barış Karabulut: “Diş hastanemiz en büyük avantajımız…”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Karabulut, fakültenin gelişiminden ve avantajlarından bahsetti. Karabulut; “Diş hekimliği fakültesi üniversitemizin en yeni fakültesidir. Gelişmiş bir diş hastanemiz bulunmakta bu en büyük avantajımızdır. Konumumuzun merkezi bir lokasyonda olması öğrencilerimizin ulaşımını kolaylaştırmaktadır. Öğrencilerimizin TUS başarısı da ilerde üniversitemizin tercih edilme başarısını arttıracaktır. Uluslararası öğrencilerimiz için de üniversitemiz ilgi odağı olmuş durumda.” dedi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)