Psikolojik danışmanlığın dünü, bugünü ve yarını konuşuldu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56992

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde “Psikolojik Danışmanlığın Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı panel düzenlendi. 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü kapsamında gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy yaptı.

Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirilen panele İstanbul genelinden çok sayıda eğitimci katıldı. 

Programın açılış konuşmasını İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy gerçekleştirdi.

Rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların yoğun ilgi gösterdiği programda daha sonra İstanbul Öğretmen Akademileri Rehberlik Atalyöleri Koordinatörü Betül Coskun da konuşma gerçekleştirdi.

Mehmet Nezir Eryarsoy: “Hepimiz çocuklar aşkına buradayız”

Toplumun sağlığının korunması ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde psikolojik danışmanlar ve rehberlik öğretmenlerinin diğer branşlardan bir adım önde olduğunu düşündüklerini dile getiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy; “Hepimiz çocuklar aşkına buradayız, çocuklar aşkına savaşıyoruz. Her ne kadar bugün gökyüzümüz malum nedenlerle arzu ettiğimiz berraklıkta olmasa da sizlerin desteği ve çalışmalarıyla gökyüzünü her zamankinden daha berrak bir hale getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir toplumun sağlığının korunması ve sağlıklı bireylerin yetişmesinde belki de psikolojik danışmanlarımızın, rehberlik öğretmenlerimizin diğer branşlardan bir adım önde olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda Millî Eğitim Bakanlığımızın, İl Müdürlüğümüzün çalışmaları da her geçen gün, her geçen yıl biraz daha öne çıkıyor. En çok katılım gösteren öğretmenlerimize, akademilerimizdeki rehberlik akademimize, rehberlik atölyemizin öğretmenlerine bu anlamda sizlere bu vesileyle de tekrar teşekkür ediyorum. Bizler bakanlık olarak, il müdürlüğümüz olarak, atölyeler olarak sizlerin değerinizin farkındayız.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Psikolojik Danışmanlığın Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı panelde Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, Prof. Dr. Alim Kaya, Prof. Dr. Müge Yukay Yüksel ve Doç. Dr. Durmuş Ümmet konuşmalarını gerçekleştirdi.

Müzik dinletisinin de olduğu program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)