Araştırma Uygulama Merkezi Yöneticileri yeni akademik yıl öncesi toplandı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56894

Üsküdar Üniversitesi Araştırma Uygulama Merkezleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Araştırma Uygulama Merkezlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy gerçekleştirdi. Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları, Merkez Müdürleri ile bölüm akademisyenlerinin katıldığı toplantıda stratejik konular ele alındı.

Merkez Yerleşke Kuleli salonunda düzenlenen toplantıda yeni akademik yıla ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Bu merkezlerin daha fazla önem taşıması sağlanabilir”

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör; “Akademik birimler, ilgili araştırma merkezleriyle iş birliği yapmalıdır. Kulüplerle bağlantı kurmak da burada önemli bir meseledir. Bu merkezlerin bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlik boyutunda daha fazla önem taşıması sağlanabilir. Etkinliklerde, merkez müdürleri ve kulüp başkanları iş birliği içinde çalışarak merkezler bünyesinde çeşitli bilimsel etkinlikler düzenleyebilirler. Bu şekilde merkezler daha hareketli hale getirilebilir ve merkez müdürleriyle birlikte planlama yapılabilir.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Sevil Atasoy: “Öğrenci kulüpleri araştırma merkezlerine ciddi destek sağlıyor”

Araştırma Uygulama Merkezlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy; “Her araştırma uygulama merkezinin, resmî gazetede yayımlanan bir yönetmeliği bulunmaktadır ve bu yönetmelikte belirtilen maddelere uygun olarak çalışılmak zorundadır. Yasal düzenleme, araştırma merkezlerinin müdürlerine geniş bir bağımsızlık ve liderlik yetkisi tanımaktadır. Ayrıca, her araştırma merkezinin Türkçe ve İngilizce internet sayfası bulunmaktadır. Öğrenci kulüpleri ise araştırma merkezlerine ciddi destek sağlıyor. Araştırma uygulama merkezlerinin uyuşturucuyla mücadele konusundaki faaliyetlerini, toplantılarını ve projelerini ise memnuniyetle karşılayacağız.” dedi.

Toplantı kapsamında belirli konular masaya yatırıldı ve bu konular hakkında neler yapılabileceği konuşuldu. 

Aynı zamanda yeni eğitim-öğretim döneminde yapılabilecek faaliyetler de tartışıldı. 

 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)