Üsküdarlı iletişimciler şimdi de ‘TRT Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasında finalde…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56814

TRT’nin iletişim alanında yetenekli gençleri keşfetmek amacıyla düzenlediği ‘TRT Geleceğin İletişimcileri’ yarışmasına katılan Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri iki kategoride üç farklı proje ile finalist oldu. Yarışma kapsamında Üsküdarlıların belgesel film kategorisindeki “Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” belgeseli, Animasyon film kategorisinde ise “Yalnızlık” ve “Deniz Fenerindeki Yüzük” filmleri büyük bir başarıya imza attı.

TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasında Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin iki farklı kategoride üç projesi finalist olmaya hak kazandı.

“Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” belgesel kategorisinde finale kaldı

“Türkiye’nin Uzay Yolculuğu” adlı belgesel, belgesel film kategorisinde finale kalan projelerden biri oldu.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Diyorbek Abdurakhimov, Mukadder Güneş ve Zeynep Erva Karaçay’ın imzalarını taşıyan belgeselde Türkiye'nin uzay araştırmalarına ve bu alandaki ilerlemelere odaklanıldı. Projenin danışmanlığını ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ceren Saran Doğan yaptı.

Belgeselde ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzayda yaptığı deneyler ve Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ile TRGENMER ekibinin “Message” deneyine yer verildi. 

Animasyon film kategorisinde ise iki proje finale kaldı

Animasyon film kategorisinde finale kalmaya hak kazanan “Yalnızlık” filmi, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Esin Ülkü’nün imzasını taşıyor. Yazar ve çizer Esin Ülkü, 2D animasyonuyla finale kalarak büyük bir başarı elde etti. 

Projenin danışmanlığını ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon bölümünden Öğr. Gör. Özgül Öztürk yaptı. 

Animasyon film kategorisinde finale kalan ikinci proje “Deniz Fenerindeki Yüzük” filmi ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Kadriye Çetinkaya’nın imzasını taşıyor. Çetinkaya, 3D animasyonuyla finale kalmaya hak kazandı.

Projenin danışmanlığını ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dicle Yıldırım yaptı.

Üsküdarlılar başarılarına başarı eklemeye devam ediyor…

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, genç iletişimcilerin sektördeki yerlerini sağlamlaştırmalarına olanak tanıyan önemli bir platform olarak kabul ediliyor. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bu başarılarıyla iletişim alanındaki gelecek vaat eden yeteneklerini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. 

Ödül töreni 4-8 Ekim'de gerçekleştirilecek

TRT Geleceğin İletişimcileri yarışması ödül töreni  4 - 8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)