Öğrencimiz Orhun Karakuş, Covid - 19 Tanı Merkezinde virüs ile savaşacak…

Öğrencilerimiz covid-19 ile saha savaşlarını sürdürüyor. Lisans ve ayrıca yüksek lisans öğrencimiz Orhun Karakuş, Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında Nisan ayından itibaren Covid - 19 Tanı Merkezlerinin Kurulması Projesinde Uzman Genetik Mühendis olarak çalışıyor.

Orhun Karakuş, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans, aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans özel öğrencisi.

Alanında uzman isimlerden hem teorik eğitim hem uygulamalı eğitim alan Karakuş, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı işbirliğince yürütülen Covid - 19 Tanı Merkezlerinin Kurulması Projesinde yer alıyor.  Karakuş, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uzman Mühendis olarak Nisan ayından itibaren çalışıyor. Covid - 19 Tanı Merkezinin dört günde kurulduğunu belirten Karakuş, “Türkiye'de en çok test Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid - 19 Tanı Merkezinde uygulanıyor” dedi.