“Coronovirüs Hakkında Merak Edilenler” konulu eğitim düzenlendi



Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri tarafından yürütülen

Programda Dünya Sağlık Örgütü’nün uluslararası acil durum ilan ettiği salgın yüzünden tehlike arz eden Coronavirüs (2019-nCoV)’un bulaşma yolları, tanısı ve tedavisi, korunma yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Eğitimde coronavirüs (2019-nCoV)’ün, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan şehrinde 2019 yılının Aralık ayında bir dizi pnömoni vakası ile ortaya çıktığı anlatıldı. Etken olan organizmanın diğer virüslerden farklı olduğu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün bu virüsü “2019 Yeni Koronavirüs (2019-nCov)” olarak adlandırdığı belirtildi.



Virüsten korunma yollarına ilişkin bilgiler paylaşıldı

Virüse yakalananlarda akut solunum yolu enfeksiyonu görüldüğünü ifade eden Öğr. Gör. Tuğçe Soylamış virüs belirtileri soğuk algınlığı ya da grip benzeri olmasından dolayı hastalığı sadece şikâyetlere dayanarak tanımlamak zor olabileceğinden korunma yollarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Eğitimde Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar ilgili bilgiler de verildi. Risk Değerlendirme ve Bilim Kurulu, Türk Hava Yolları, Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü gibi konunun tüm paydaşların bu sürece dâhil olduklarından ve çalışmaları yakından takip ettiklerinin üzerinde duruldu.

Gerçekleştirilen eğitim sonrasında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademsiyenleri Coronovirüs (2019-nCoV)’den korunma yöntemleri, yaygın belirtileri, kaynak ve bulaş yolları hakkında en güncel bilgileri edindi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)