TARHAN-İDER Vakfı plaketle onurlandırıldı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48505

Nevzat & Nermin Tarhan İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı topluma faydalı faaliyetlerinden dolayı plaketle onurlandırıldı. 40'tan fazla vakıf temsilcisinin katıldığı Vakıflar 2’nci Bölge Müdürlüğü toplantısına Üsküdar Üniversitesini temsilen RİNAP Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç katıldı. Plaket, Miraç’a Bölge Müdürü Arif Özsoy tarafından takdim edildi.   

40’tan fazla vakıf temsilcisinin katıldığı İstanbul Vakıflar 2’nci Bölge Müdürlüğü toplantısında, Nevzat & Nermin Tarhan İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı topluma fayda sağlayan faaliyetlerinden dolayı plaketle onurlandırıldı. 

Toplantı Üsküdar Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2’nci Bölge Müdürlüğünde düzenlendi.

Toplantıya Üsküdar Üniversitesini temsilen Yabancı Diller Koordinatörlüğünden Prof. Dr. İlham Miraç katılım sağladı. 

Sağlık ve eğitim faaliyetleri tanıtıldı

Toplantıda, 2010 yılında kuruluş çalışmaları başlatılan ve şu anda 25 bin öğrenciye eğitim veren Üsküdar Üniversitesi'nin yanı sıra NP Tıp Merkezleri de dahil olmak üzere TARHAN-İDER Vakfının sağlık ve eğitim alanındaki faaliyetleri anlatıldı. 

Öte yandan, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın kaleme aldığı ve tüm geliri vakfa bağışlanan, toplumu yakından ilgilendiren psikolojik, sosyolojik, aile, evlilik…vs. konularını içeren kitaplarının basım, yayın ve dağıtım faaliyetlerine dikkat çekildi.  

Ayrıca toplantıda Risale-i Nur Araştırmaları Platformu (RİNAP) faaliyetleri hakkında da bilgi verildi.

Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosuna dikkat çekildi

Üsküdar Üniversitesini temsilen toplantıya katılan RİNAP Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlham Miraç, öğrenci bursları ve ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar hakkında da bilgi verdi. Miraç, Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosunun 400 bin kişi ve 200 üniversite tarafından imzalandığına da dikkat çekti. Toplantıda, Üsküdar Üniversitesi bünyesinde insani değerler hakkında sertifikalı programlar hazırlanması önerildi.

Plaket takdim edildi 

Vakıf çalışmalarından dolayı Prof. Dr. İlham Miraç’a Bölge Müdürü Arif Özsoy tarafından plaket takdim edildi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)