İtalyalı öğrenciler stajlarını Üsküdar Tıp’ta yaptı

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48360

İtalya Foggia Üniversitesi Tıp Fakültesinden altı öğrenci, Erasmus programı ile Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajlarını tamamladı. Başarılı bir staj dönemini geride Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler için etkinlik düzenlendi. Dört ay süren staj programı kapsamında öğrenciler iki ve dört kişilik iki ayrı grup olarak programa katıldı. Öğrenciler dönem boyunca ve dönem sonunda girdikleri sınavları da geçerek eğitimlerini başarıyla tamamladı. 

Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler için Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde bölüm hocalarının da katılımıyla etkinlik düzenlendi. 

Stajları için Üsküdar’ı tercih ettiler

İtalya Foggia Üniversitesi Tıp Fakültesinden altı öğrenci, Erasmus programı ile Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinde staj yaptı. Dört aylık stajlarını tamamlayan öğrenciler iki ve dört kişilik iki ayrı grup olarak programa katıldı. Stajları için Üsküdar Üniversitesini seçen öğrenciler dönem boyunca ve sonunda girdikleri sınavları da geçerek eğitimlerini tamamladı. 

Aile sağlığı merkezlerinde de çalışmalara katıldılar

İtalyan öğrenciler Sara, Michele, Luca, Angelica, Anna ve Luca Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesinde İngilizce program derslerine girerek Üsküdar Üniversitesi afiliye hastanelerinde kendileri için planlanan özel stajlara katılım sağladı.

Öğrenciler ek olarak halk sağlığı stajlarında ise Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur eşliğinde, aile sağlığı merkezlerinde de çalışmalara katılarak ülkemizin birinci basamak sağlık hizmeti konusundaki durumunu da yakından görme şansı yakaladı. 

Şehrimizi ve insanımızı yakından tanıma fırsatı buldular…

Stajlarını tamamlayarak sertifikalarını alan İtalyan öğrencilerin ayrılışları için etkinlik düzenlendi. 4 ay süresince çok verimli bir eğitim dönemi geçirdiklerini söyleyen öğrenciler, bu vesileyle İstanbul’u ve Türk insanını yakından tanıma fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını da dile getirdi.

Tekrar Üsküdar Tıp’ı tercih edecek…

Aralarından bir öğrenci ise gelecek sene tüm yıl için tekrar Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesine gelmek istediğini ve bunun için Erasmus programına yeniden başvuracağını söyledi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)