İletişim Fakültesi sosyal sorumluluk projeleri Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane oldu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48179

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği 11. Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu kapsamında bir iyilik gerçekleşti. Sempozyumda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinden elde edilen gelir, Siirt İkizler Köyü İlkokulu’na kütüphane yapılması için kullanıldı. Bu kapsamda bez çanta boyamaları yapıldı. Ayrıca “Güneşe Tutunan Çocuklar”, “Özgür Kadınlar, Daha Güçlü Yarınlar” gibi çeşitli toplumsal sorunlara dikkat çekilen sergi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  

İFİG sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekti

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinin 15 – 17 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İletişim Günleri Sempozyumu (İFİG), nitelikli bildiriler ve yüksek katılım ile gerçekleşmesinin yanı sıra yapılan sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekti. Bu projelerden biri, Cadence Boyalarının sponsorluğunda gerçekleşen “Kızların İzinde” Projesi kapsamında boyanan bez çantaları oldu. Bu projeden elde edilen gelirler, Siirt İkizler Köyü İlkokuluna kütüphane yapılması amacıyla bağışlandı. Ayrıca bu kapsamda Ağrı Ortaca Köyünde yaşayan 16 çocuk oyuncaklarıyla buluştu.

Toplumsal sorunlara dikkat çekildi…

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik ise atık maddeler ile resim yapma oldu. 

Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, BÜMED MEÇ İlköğretim Okulu öğrencileri ile İletişim Fakültesinin bahçesinde atık maddelerden resim yaptı. Yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkan eserler, İletişim Fakültesi bahçesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Gerçekleşen serginin dışında öğrenciler, danışmanlığını Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Toros Ntapiapis’in gerçekleştirdiği “Güneşe Tutunan Çocuklar”, “Özgür Kadınlar, Daha Güçlü Yarınlar”, “Küçük Adımlar” ve “Erken Teşhis” isimli sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumsal sorunlara dikkat çekti.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)