ABRSM - İl Sağlık Müdürlüğü ile bir araya geldi



Üsküdar Üniversitesi Anne Bebek Ruh Sağlığı ve Araştırma Merkezi (ABRSM), Anne Bebek Ruh Sağlığı kapsamında hedeflerini anlatmak, yapabileceklerini paylaşmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ile bir araya geldi. Anne ve Bebek Ruh Sağlığı kapsamında “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Bebekler ve Sağlıklı Nesiller” temalı toplantı gerçekleşti.

Toplantıya İl Sağlık Müdürlüğünden Eğitim ve Tescil Birimi Şube Müdürü Davut Köseoğlu, Eğitim ve Tescil Birim Koordinatörü Dr. Mukaddes Miral, Hasta Okulu İl Koordinatörü Işıl Baydoğa, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığından Öznur Sarıahmetoğlu ve Uzman Hemşire Arzu Akdemir ile Üsküdar Üniversitesi ABRSM Yönetim Kurulu Üyelerinden ABRSM Müdürü Prof. Dr. Nazan Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin ve Öğr.Gör.İdil Arasan Doğan katıldı.

Dünyada 5 kadından biri ruhsal bozukluk yaşıyor
 
Anne ve Bebek Ruh Sağlığı kapsamında “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Bebekler ve Sağlıklı Nesiller” temalı toplantıda, dünyada 5 kadından 1’ inin ruhsal bozukluk yaşadığı, her 10 kadından 7’sinin bu problemi gizlemesi ya da çeşitli sebeplerle anlaşılamadığı ve tedavisiz kaldığı konuşuldu.



Annelerin %40’ı doğum travmasından yakınıyor
 
Toplantının bir başka gündem maddesi de annelerin %40’ının doğum travmasından yakındığı belirtilerek anneliğin en sık ve en önemli komplikasyonlarından depresyon konusu masaya yatırıldı. Tüm bu durumlarının tüm ailenin refahını etkilediği, bebekle bağlanma ve uzun vadede diğer problemlerin ortaya çıkardığı önemli başlıklar paylaşıldı. Toplantıda toplum nezdinde öncelikle hastaneler ve gebe okullarında, farkındalık ve durum tespit ile girişimsel olarak yapılabilecek diğer çalışmalar değerlendirildi.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)