“Spor Gazetecileri Yarışıyor” programının kazananı belli oldu!

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48157

Üsküdar Üniversitesinin ana sponsorluğunda “Spor Gazetecileri Yarışıyor” programının finali gerçekleştirildi. Finale kalmaya hak kazanan öğrenciler jüri karşısına çıktı. Üsküdar Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Elif Aksu, “Spor Gazetecileri Yarışıyor” programında birinci oldu. Senato salonunda gerçekleştirilen törende keyifli dakikalar yaşandı.

Farklı üniversitelerden gelen ve yarışmaya hak kazanan öğrenciler jüri karşısına çıktı. Gençlerin gazetecilik alanında gelişmelerine katkı sağlama amacı taşıyan projenin kazananı belli oldu. 

Üsküdar Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen tören programına Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz başta olmak üzere Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer ve Spor Spikeri Derya Oruçoğlu katılım sağladı.

Spor Spikeri Derya Oruçoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı ve Fotospor Genel Yayın Yönetmeni Şevket Arslan, Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz, Doç. Dr. Gül Esra Atalay ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı, Teknik Direktör Giray Bulak’ın jürisinde yer aldığı yarışmanın kazanını Üsküdar Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Elif Aksu oldu.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Böyle işlerde ancak birlikte bir yere gelinir”

Programın ilk defa deneyimlenmesinin yanı sıra takım çalışmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Nazife Güngör; “İletişim fakültesi ile çok güçlü bir ekip oldunuz. Bu tür süreçler, zorlu süreçlerdir. İlk kez deneyimlediniz ama ben de hepinizi tebrik ediyorum gerçekten. Çok hoş oldu, sonuç da bir muhteşem. Böyle işlerde ancak birlikte iş yapılabilir, birlikte bir yere gelinir.” şeklinde konuştu.

Cahit Yavuz: “Türkiye'de ilk defa olduğunu biliyoruz, dünyada da ilk olduğunu düşünüyoruz”

“Spor Gazetecileri Yarışıyor” programının Türkiye’de ilk defa olduğundan bahseden Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz; “Buraya ilk geldiğimiz anda birçok şey belirsizdi. Şampiyonumuz da dahil. Bu süreç içerisinde çok şey yaşayacağımız belliydi. Sizin okulunuzun davranışları, eğitimcilerin bize yaklaşımı, her şey bizim için çok heyecan vericiydi ve bu süreç içerisinde gerçekten bunların çok daha fazlasını aldık. FotoSpor olarak tüm eğitimcilerimizden çok yakın ilgi gördük, yönlendirme gördük. Maddi, manevi bütün destekler önümüzdeydi. Biz de elimizden geldiği kadarıyla ekip olarak destek vermeye çalıştık. Gerçekten çok güzel bir süreç oldu bizim için. Türkiye'de ilk defa olduğunu biliyoruz, dünyada da ilk olduğunu düşünüyoruz. Başından sonuna kadar önce gazetelerde bir bir derecelendirme yaptık. Gazeteleri yaptıktan sonra çocukların puanlarını verdik. Daha sonra bu gazeteleri yapan arkadaşlarımızın haberlerine puanlar verildi ve bütün bunlar toplandıktan sonra final öncesinde kanaat puanları oldu. Bu kanaat puanlarından sonra birlikte çalıştığı arkadaşlarına da puanlamaya katıldılar ve hatta sunucumuz, şoförümüz dahil çok geniş kapsamda bir puanlama oldu. Bu puanlama sistemini özellikle yaptık. Onun örneğini de voleybol dünya şampiyonasından vereyim. Voleybol dünya şampiyonasında puanlama sistemleri değişti. Benzer bir puan var bunun içerisinde. Çoklu puan içerisinden farklı değerlendirmeleri göz önüne alarak şampiyona ulaşıyoruz. Biz de öyle yaptık ve sonunda sevgili Elif şampiyon oldu. Şimdi onu kutluyoruz, tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Elif’i bir spor gazetecisi olarak kazandık”

Yarışmanın ilginç bir deneyim olduğundan bahseden Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan; “Gerçekten bizim için de bu ilginç bir deneyim oldu. Biz öz eleştiri ya da kendimizi değerlendirme açısından da baktığımızda aslında spor gazeteciliğine bu kadar çok ağırlık vermiyorduk. Sizden bu öneri gelince biraz böyle acaba dedik, olabilir mi? Hatta mesela başvurularda da bunu gördük. Çünkü çok az öğrenci başvurdu spor gazeteciliği konusunda. Bu yarışmanın nasıl seyredeceğini de bilmiyorduk. Bir yarışma yapılacak ama nasıl olacak bu iş diye düşünüyorduk. Gerçekten çok iyi kurtarıldı, çok teşekkür ediyoruz FotoSpor'a. Burada ben her ne kadar jürilerde yer alamasam da son jüride yarışmaya gelebildim. Arkadaşlarımız çok güzel katkılar yaptılar. Öğrencilerimiz için de deneyim oldu. Ama en önemlisi Elif’i kazandık, bir spor gazetecisi olarak. Umarım bu alanda kendisini gösterir.” dedi.

Doç. Dr. Esennur Sirer: “Gerçek anlamda gazeteciliği öğrenmiş ve deneyimlemiş oldu”

Yarışmaya katılan öğrencilerin gerçek anlamda gazeteciliği hem öğrenmiş hem de deneyimlemiş olduğunu ifade eden Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esennur Sirer; “Gazetecilik bölümü projesiydi. Esra hocalarımıza bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Elif aslında bir televizyoncu olarak arka tarafı biliyordu. Gerçek anlamda gazeteciliği öğrenmiş ve deneyimlemiş oldu. Tabii sizin sayenizde ve hocaların sayesinde biz de bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Gül Esra Atalay: “Buradan öğrendikleri onları geleceğe taşıyacak”

Bu programda kazanan ya da kaybeden birinin olmadığından ve katılan öğrencilerin ise gelecekteki kariyerlerinde bu yarışmaya bir şeyler borçlu olacaklarından bahseden Doç. Dr. Gül Esra Atalay; “İlk defa bu projeden haberdar olduğumuzda güzel bir şey olacağını düşünmüştük ama nasıl gelişebileceğini, nereye varabileceğini bu kadar tahmin edememiştik. Gerçekten bizim de hayal ettiğimizin ötesinde çok iyi düşünülmüş ayrıntılarıyla ve her  adımıyla aslında öğrenciye bir şey öğreten bir eğitim süreci gibi de oldu. Hem de sizin söylediğiniz gibi aslında izleyenler açısından da düşünürsek topluma yönelik bir eğitim ayağı da oldu bu proje. Dolayısıyla her açıdan bizim için bir eğitim kurumu olarak oldukça mutlu olduğumuz bir projeye dönüştü. Çok teşekkür ediyoruz bütün FotoSpor ekibine. Elif kazandı ama yarışan bütün öğrenciler çok değerliydi. Hepsinin çok güzel imajları var benim gözümde. Hepsi de kariyerlerinde bence buraya bir şeyler borçlu olacaklar. Buradan öğrendikleri onları geleceğe taşıyacak diye düşünüyorum. Bu açıdan da önemli yani sadece kazanmak kaybetmek gibi değil de bunu bir deneyim bir eğitim süreci gibi düşünürsek aslında hepsi bir şey kazanmış oldular.” ifadelerini kullandı.

Spor Spikeri Derya Oruçoğlu: “Hepimiz için aslında acemilik süreciydi”

Programın herkes için bir acemilik süreci olduğuna değinen ve bu acemiliğin keyifli bir süreç olduğundan bahseden Spor Spikeri Derya Oruçoğlu; “Hepimiz için aslında acemilik süreciydi bu. Ne kadar yayıncılık yapmış olsak da bir yarışma programı yapmamıştık hiçbirimiz. En azından ben kendi adıma yapmamıştım. O yüzden ekip de hakikaten çok keyifliydi. Çok destek vericiydi. Esra Hocam'a, Süleyman Hocam'a, Esennur Hocam'a ayrıca sizlerin hepinize teşekkür ediyorum. Okuldan katılan öğrenci arkadaşlar da çok şekerlerdi. Her gün bana moral verdiler. Hakikaten keyifli bir süreçti bizim için. İyi ki gelmişiz. Güzel dostluklar da kurduk. Sadece iş yapmadık aynı zamanda güzel dostluklar da kurduğumuzu düşünüyorum. Sağ olun.” dedi. 

Elif Aksu: “Birinci olacağımı hayal bile edemezdim”

Yarışmayı kazandığı için mutluluğunu ve sevincini dile getiren Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema birinci sınıf öğrencisi Elif Aksu; “Birinci günden beri çok çalışıyorum. Çok emek verdim, birinci olacağımı hayal bile edemezdim çünkü birinci sınıf öğrencisiyim. Emeklerimin karşılığını aldığım için tabii ki çok mutluyum. Bu süreçte yanımda olan herkese de çok teşekkür ederim. Yani diyecek fazla bir sözüm yok. Çok şey öğrendim. Umarım daha da iyi olur. Hocalarım da çok destek oldu her konuda. Jürilerimiz de çok destek oldu. Her konuda bana yardım ettiler. Bu kadar beklemiyordum. Bu kadar ilerleyeceğimi de ben düşünmüyordum. O yüzden sevinçliyim, mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler habercilik becerilerini sergiledi

Proje yarışma ekibinde:

-Üsküdar Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Kadir Ayhan ve Ahmet Can Aras, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Taha Eren Başlar ve Elif Aksu, 

-Maltepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Ata Günaydın ve Efe Can Öztaş, Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencisi Umut Bilgen,

- İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü mezunu Talha Gündoğmuş, yer aldı ve yarışma kapsamında habercilik becerilerini sergiledi.  

Birincilik belgesini Prof. Dr. Nazife Güngör’den aldı

Spor gazetecileri yarışmasının kazananı Elif Aksu birincilik belgesini Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’den aldı.

Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)