KASTOB işbirliğiyle Sosyal İnovasyon Model projeleri başlangıç toplantısı gerçekleştirildi…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48104

Sosyal inovasyonun öncüsü Üsküdar Üniversitesi KASTOB ile hem bölgesel hem de ulusal düzeyde fark oluşturmaya devam ediyor. Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) ile “Sosyal İnovasyon Model Projeler” konulu başlangıç toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı İçişleri Bakanlığı’na sunulacak projelerin ilk adımını oluşturdu. Üsküdar Üniversitesi, KASTOB ve bağlı federasyon başkanları, sosyal inovasyonun geleceğine yön verecek önemli bir toplantıya imza attı. Bu kapsamda Sosyal İnovasyon Model projelerin önemine vurgu yapıldı ve stratejik planlamalar yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen toplantıda akademik dünyanın bilgi birikimi ile sivil toplum kuruluşlarının pratik deneyimleri buluşturuldu. Toplantıya KASTOB Başkanı Nevzat Duyar, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Mali İşler Grup Başkanı Emine Dönmez, ARGEYEP Başkanı Doç. Dr. Müge Ensari Özay, Genç Beyinler Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, Mali İşler Daire Başkanı Ümit Daşdemir ile Federasyon Başkanları katılım sağladı.

Toplumsal yarar sağlayacak inovatif adımların detaylarını masaya yatırıldı

KASTOB ile düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorunlara yönelik çözümler geliştirmesi ve bu çözümleri hayata geçirilmesi hedeflendi. Konfederasyon başkanı ve federasyon liderleri, çeşitli projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunarak toplumsal yarar sağlayacak inovatif adımların detaylarını masaya yatırdı. Toplantıda, projelerin sürdürülebilirlik, etkili kaynak kullanımı ve geniş kitlelere ulaşma gibi konularda stratejik planlamalar yapıldı.

KASTOB Başkanı Nevzat Duyar: “Toplumsal dönüşümde kilit rol oynuyoruz”

KASTOB Başkanı Nevzat Duyar toplantıda sivil toplum kuruluşlarının toplumsal dönüşümdeki rolüne dikkat çekti. Duyar; “Sivil toplum kuruluşları olarak, toplumsal dönüşümde kilit rol oynuyoruz. Sosyal inovasyon projelerimizle daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz.” dedi.
Duyar, KASTOB olarak yaptıkları, “Hatay Sivil Toplum Köyü” projesinden, Kıyıdaki Kadınlar Kısa Film Yarışmasından ve 27 Şubat Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Gününden de bahsetti.

Mali süreçlerde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekildi

Rektör Danışmanı, Mali İşler Grup Başkanı Emine Dönmez, projelerdeki mali süreçlerde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti.
TÜBİTAK projeleri iş birliklerine değinildi

ARGEYEP Başkanı Doç. Dr. Müge Ensari Özay, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projeleri iş birliklerine değindi.

Sosyal İnovasyon Model projelerin önemine vurgu yapıldı

Toplantıda Genç Beyinler Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar, Sosyal İnovasyon Model Projelerin önemine vurgu yaptı. Yaşar örnek yapılan projelerle açıklamalar yaptı ve projelerin bilimsel temellere dayandırılması ve daha etkili sonuçlar alınmasını hedeflediklerini belirtti.
Mali İşler Daire Başkanı Ümit Daşdemir ise bütçe konusunda federasyonlara her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Federasyon başkanları da iş birliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaparak, toplum yararına projelerde birlikte hareket etmenin gücünü dile getirdiler.

Projeler İçişleri Bakanlığı’na sunulacak

KASTOB ve federasyon başkanları tarafından Üsküdar Üniversitesi Genç Beyinler Akademisi, ARGEYEP ve Mali İşler desteğiyle hazırlanacak projeler, İçişleri Bakanlığına sunulacak. Bakanlığın destek ve onayı ile hayata geçirilecek projeler, Karadeniz bölgesinde ve Türkiye genelinde sosyal inovasyonun yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.

Sosyal İnovasyon Model projelerle geleceğe yatırım…

KASTOB’un Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirdiği toplantı, sivil toplum kuruluşlarının sosyal inovasyon konusundaki kararlılığını ve vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İçişleri Bakanlığı’na sunulacak projelerle, toplumsal sorunlara kalıcı çözümler getirilmesi ve geleceğe daha umutla bakılması hedefleniyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)