Ataman Özbay: “Şimdi telefonlar özgür biz bağımlısıyız”

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.47880

Üsküdar Üniversitesi Özel Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖYEMER) tarafından Üniversite Kültürü dersi kapsamında “Girişimcilik ve Kişisel Markalaşma” isimli etkinlik düzenlendi. Islak mendilin mucidi Ataman Özbay, etkinliğe katılım sağladı. Türkiye’de telefon bağımlılığının çok fazla olduğuna dikkat çeken Ataman; “Eskiden telefonlar sabit biz özgürdük. Şimdi telefonlar özgür biz bağımlısıyız.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını ÖYEMER Proje Danışmanı Sena İlgar gerçekleştirdi. 

Fark edilebilmek için fark yaratmak gerekiyor…

Fark edilebilmek için fark yaratmak gerektiğini belirten Sena İlgar; “Herkes başarılı olmak istiyor, herkes farklı bir şeyler yapmak istiyor, fark edilmek istiyor. Fark edilebilmek için ne yapmam gerektiğini düşündüğümde fark yaratmam gerektiğini fark ettim. Başarı hikayelerini dinlediğim zaman hepsinin bir kırılma noktası vardı. Bende o zaman dedim ki, ben en iyisi başarı hikayelerini dinleyeyim ve oradaki kırılma noktalarını kendime not edeyim ancak o zaman ben de başarılı olabilirim. Benim girişimcilik hikayem konferans salonundaki tek bir sözle başladı. O söz şöyleydi; ‘Gençler etrafa boş gözlerle değil, yeteneklerinizle bakın. Çünkü ancak o zaman etraftaki boşlukları ve istihdamları fark edebilirsiniz. Ancak o zaman toplumda kendinize bir yer oluşturabilirsiniz.’ Şimdi o sözün sahibi, ünlü iş adamı, eczacı ve aynı zamanda da ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay sizlerle birlikte.” ifadelerini kullandı.

Ataman Özbay: “Güler yüz, tatlı dil en büyük zenginlik…”

İnsanlarla olan ilişkilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Özbay; “Güler yüz, tatlı dil en büyük zenginlik. İnsanlarla olan ilişkiler oldukça önemli. Ben muazzam bir matbaacı olmuştum. Matbaanın yazı işleri müdürü Hürriyet Gazetesi’nin İzmit muhabiriydim. İnsanlarla ilişkim çok iyiydi. Bugünkü başarımın tek sebebi bu.” dedi. 

“Eğer bir inancınız ve hedefiniz varsa her şey mümkün”

Yeni neslin okumada çok aktif olmadığını belirten Özbay; “Hayatta ne görmek istiyorsanız hayat size onu gösterir. Maalesef okumuyorsunuz. Eğer bir inancınız ve hedefiniz varsa her şey mümkün. Islak mendili icat ettim. 20 yılda dezenfektan mendili yaptım. Dünyadaki ilk şeffaf sabunu yaptım. Rahmi Koç teşekkür etti. Anneler gününde sabunların üzerine, ‘Canım Annem’ yazdırdım. Torunum ellerini yıkamıyor diye içine oyuncak koydurttum. Ellerini yıkamayı bırakmıyor şimdi.” şeklinde konuştu.

“Şimdi telefonlar özgür biz bağımlısıyız”

Telefonların özgür, insanların ise telefonların bağımlısı olduğunu vurgulayan Özbay; “Zaman o kadar kıymetlidir ki. Türkiye telefon bağımlısı. Eskiden telefonlar sabit biz özgürdük. Şimdi telefonlar özgür biz bağımlısıyız.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)