İtfaiyeciliği ve çalışma koşullarını yerinde deneyimlediler…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45205

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı tarafından Ümraniye İtfaiyesine gezi düzenlendi. Acil Durum ve Afet Yönetimi Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yıldırım öncülüğünde gerçekleşen gezide öğrenciler, itfaiyecilik mesleği hakkında merak ettikleri tüm soruları itfaiyecilere sorma imkânı buldu.

Ümraniye’de itfaiye çalışanlarıyla bir araya gelen Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencileri, itfaiyecilerin çalışma koşulları, karşılaştığı zorluklar, mesleki tecrübeleri ve staj bilgisi hakkında bilgi alma fırsatı buldu. 

Hortum atma ve toplama uygulaması yapıldı

Etkinlik kapsamında öğrencilere hortum atma ve toplama uygulaması gösterildi. Yaptırılan hortum atma ve toplama uygulamasının ardından öğrencilere yangın söndürme hortumlarına takılan köpük kullanımı konusunda da bilgiler verildi.

Nomex kıyafetlerin özellikleri anlatıldı 

Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencilerine, İtfaiyeci Serhat Zengin tarafından itfaiyecilerin giydiği ‘Nomex’ kıyafetlerin özellikleri anlatıldı ve öğrencilere ‘Nomex’ kıyafetleriyle birlikte itfaiyedeki araç, alarm sistemleri ve malzemeler tanıtıldı. 
Teknik geziyi düzenleyen Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yıldırım ise öğrencileriyle birlikte uygulamalı eğitim aldıkları için şanslı olduklarını dile getirdi. 
İtfaiye gezisi, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)