V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci kongresi gerçekleşti

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.45176

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) haftasında “V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesinin desteğiyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye Niğde Ömer Halisdemir, Batman, Sağlık Bilimleri ve Kırşehir Ahi Evran Üniversiteleri ile, MESKA Vakfı, MOFWEB, MEL Elektronik ve STEMBIO da destek verdi.  “Risk Yönetimi ve İş Güvenliğinde Mühendislik Yaklaşımları” ana temalı kongreye İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan ve bölümden akademisyenler katılım sağladı.  

Birden fazla üniversitenin iş birliği ile düzenlenen kongreye TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Doç. Dr. Müge Ensari Özay, Dr. Öğr. Üyesi Hacer Kayhan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kağan ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans bölümü Öğr. Gör. Mustafa Cüneyt Gezen katılım sağladı.

İSG profesyonelleri ve öğrenciler bir araya geldi…

İSG uzmanlarının konuşmacı olarak katıldığı V. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının yenilikçi mühendislik yaklaşımlarının izlenmesine önderlik etti. 

Kongrede multidisipliner bir alan olan İSG’de yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine değinildi. Bu bağlamda alana getirilen yeni bakış açıları ele alındı. 

Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan: “Gençlerle birlikte İSG’nin geleceğini oluşturuyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, iş güvenliğinin teknik konular içerdiğini ve iş güvenliğine doçentlik tanımlanmama problemine dikkat çekti. Uçan, gençlerle birlikte iş sağlığı ve güvenliğinin geleceğini oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. 

Yangın Alanında Yapay Zekâ Kullanımı ve İSG bildirisi sunuldu

Düzenlenen kongreye Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği 4’üncü sınıf öğrencisi Fatma Nisa Gürüz, “Yangın Alanında Yapay Zekâ Kullanımı ve İSG” adlı bildiri ile katıldı. Bildirisini sunan Gürüz’e katılım sertifikası verildi. 

Kongrenin 6’ncısı gelecek sene Gümüşhane Üniversitesinde gerçekleşecek

Farklı temalarla düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresinin, 6’ncısının gelecek sene Gümüşhane Üniversitesinde düzenleneceği katılımcılara duyuruldu.

Kongre, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)