Yaşlılara Saygı Haftasında “Sağlıklı Yaş Alıyorum Mutlu Yaşlanıyorum” semineri düzenlendi…

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44686

Üsküdar Üniversitesi ve Şişli Belediyesi iş birliğinde “Sağlıklı Yaş Alıyorum Mutlu Yaşlanıyorum” semineri düzenlendi. ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Uygulamalı Psikoloji Anabilim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji bölümü Öğr. Gör. Uzm. Psikolog İdil Arasan Doğan katılım sağladı.

Yoğun ilgi gören seminer Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Sanat Evinde gerçekleştirildi.

Yaşlılık süreci hakkında konuşuldu…

Şişli Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Öznur Sarıahmetoğlu’nun moderatörlüğünde yürütülen etkinlikte yaşlılık süreci ele alındı.

Seminer kapsamında; 

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Uygulamalı Psikoloji Anabilim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin “Yaşlılığa Bedensel Hazırlık”, 

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir “Yaşlılıkta Psikolojik Değişimler ve Sosyal Destek”, 


Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikoloji Bölümü Öğr. Gör. Uzm. Psikolog İdil Arasan Doğan ise “Yaşlanan Beyin ve Koruyucu Faktörler” konusunda sunum gerçekleştirdi. 

Seminerde yaşlılığa dair gelişimler üzerine paylaşımda bulunuldu.

Sunumların ardından yaşlanma ve yaşlılık üzerine merak edilen sorular cevaplandırıldı. 

Seminer iyi yaş alma üzerine dilek ve temennilerde bulunularak sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)