“Girişimcilik ve Proje Kültürü” dersi sayesinde kendi işinin patronu oldu



Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Yusuf Burak Mudu, iki yıl önce aldığı Girişimcilik ve Proje Kültürü dersinin vermiş olduğu ilhamla kendi işinin patronu oldu.

Arge ve İnovasyon içeriğine sahip ürünüyle ulusal ve uluslararası firmalardan 3 milyon adet ürün siparişi teklifi alan, 700 metrekarelik ARGE, inovasyon, üretim ve montaj hattından oluşan bir işyeri kuran Mudu, hâlihazırda 10 kişiye istihdam sağlayan işyerinde KOSGEB ARGE ve İnovasyon projesi başvurusuyla işini güçlendiriyor.

“Girişimcilik dersi ufkumu açtı”

Çarşı Yerleşke Emirnebi Konferans Salonunda girişimcilik dersini alan öğrencilerle bir araya gelen Mudu, girişimcilik konusunda yaşadığı tecrübeleri, geliştirdiği iş fikri ve ürününü şu cümlelerle anlattı; “İki yıl önce aldığım Girişimcilik ve proje kültürü dersi ufkumu açarak yeni bir şeyler keşfetmeme yardımcı oldu. Ne yaparak ülkeme katma değer sağlarım diye düşündüm. Bunun sonucunda medikal sektörüne ağırlık vererek çalışmaya başladım. Bu sektörü seçme nedenim; sektörün genişliğinden ve pazarın karlı olduğundan dolayı oldu. Daha sonra bu pazarda hangi üründe karlı olabileceğimi araştırdım. Araştırmalarım sonucunda medikal gaz prizleri bu sektörde en hızlı para kazandıran ürün oluğunu anladım. Dünyada bu ürünlerle milyar dolarların kazanıldığını gördüm ve ben de bu yolda çalışmalarıma başladım.”



“Babam ve hocalarım çalışmalarıma destek oldu”

Babası Ahmet Mudu'nun da katıldığı söyleşide, konuşmasının devamında tasarım sürecini anlatan Mudu, bu sürecin 11 ay sürdüğünü sözlerine ekledi. Mudu; “Babam Makine Yüksek Mühendisi ve onunla beraber pek çok prototip çalışma yaptık. Babam, çalışmalarıma hep destek oldu. Onun destekleriyle Ulusal ve uluslarası patente aday yenilikçi bir ürün elde ettim. Ürünümü geliştirirken ve ticarileştirirken “Girişimcilik ve Proje kültürü” dersi hocalarım Dr. Nebiye Yaşar ve Doç. Dr. Dinçer Atlı ile birlikte Anadolu bölgesi KOSGEB genel müdürü Selim Serkan Ercan Bey ile bir toplantı gerçekleştirdik ve yol haritamızı oluşturduk.” dedi.

Mudu, aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a da destekleri için teşekkürlerini ileterek, girişimci olmak isteyen tüm Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine “Girişimcilik ve Proje Kültürü” dersinden istifade etmeleri tavsiyesinde bulundu.



Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)