Dünyanın farklı ülkelerinden araştırmacılar çalışmalarını Üsküdar laboratuvarlarında gerçekleştiriyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.44356

UNESCO TWAS tarafından Mükemmeliyet Merkezi olarak tayin edilen kurumlar arasındaki ilk Türk Üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi uluslararası birçok öğrenciyi yerleşkelerinde ağırlıyor. Çok sayıda araştırmacı, lisansüstü eğitim kapsamında bilimsel çalışmalarını TÜBİTAK’ın desteğiyle belirlenen TWAS Mükemmeliyet Merkezi Üsküdar Üniversitesi laboratuvarlarında gerçekleştiriyor.

Mükemmeliyet Merkezi olarak belirlenen ülkeler arasında Çin, Endonezya, Lübnan, Mexico, Filipinler ve Tayvan da yer alıyor.

UNESCO tarafından Nörobiyoloji, Bilişsel Tıp ve Beyin Araştırmaları alanındaki çalışmalarından ötürü mükemmeliyet merkezi olarak tayin edilen Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi lisansüstü eğitim kapsamında bilimsel çalışmalarını TÜBİTAK’ın desteğiyle belirlenen TWAS Mükemmeliyet Merkezlerinde gerçekleştiriyor.

Öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi laboratuvarlarından ve araştırma imkânlarından faydalanıyor.

UNESCO’nun çerçevesi dahilinde herkese fırsat eşitliği sunulması adına oluşturulan program kapsamında TÜBİTAK tarafından sağlanan 3 aylık burs desteği, Üsküdar Üniversitesi’nin de girişimiyle 36 aya çıkartıldı. Araştırmacılar şimdi daha uzun süreli destekleniyor. 

Bu sayede öğrenciler Türkiye’de daha fazla kalma ve çalışmalarına devam etme fırsatı yakalıyor.

Yapılan çalışmalarla hem kültür köprüleri kuruluyor hem de networkler artıyor diyen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, daha çok gelişmekte olan ülkelerden öğrencilerin katıldığı programlar sayesinde farklı ülkeden çok sayıda araştırmacının Üsküdar Üniversitesinde misafir edildiğini söyledi. 

TWAS nedir?

The World Academy of Sciences (TWAS) / Dünya Bilimler Akademisi – TWAS’ın Türkiye’de mükemmeliyet merkezi olarak seçtiği ilk üniversite Üsküdar Üniversitesi. 

TWAS, UNESCO tarafından gelişmekte olan ülkelerin bilim anlamında ileri düzeye çıkmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olan bir organizasyondur. Bunun için kendilerince seçilmiş olan ileri düzey alt yapıya sahip kurum ve kuruluşları “mükemmeliyet merkezi” olarak belirleyip, gelişmekte olan ülkelerin genç ve parlak beyinlerini kendisi seçerek, mükemmeliyet merkezlerinde eğitimlerini sağlamaktadır.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)