Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri 42’nci Grafik Tasarımı Sergisinde…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43546

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Tasarım Atölyesi kapsamında Grafikerler Meslek Kuruluşunun hazırlamış olduğu 42’nci Grafik Tasarım Sergisi ziyaret edildi. 1981’den bu yana düzenlenen Grafik Tasarım Sergisinin 42’ncisine Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri katılım sağladı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül öncülüğünde düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

25 kategoride tasarımlar yer aldı…

Marmara Üniversitesi Acıbadem Üniversitesi GSF Ana Galerisinde düzenlenen sergide afişten kitaba, hareketli görüntüden sosyal medya uygulamalarına 25 kategoride tasarımlar yer aldı. 

Başarı için yola çıkmak önemli…

Sergide Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim görevlileri çalışmalar incelenirken öğrencilere sıklıkla, “Buradaki işlerin her birinin yapabilecek teknikte işler olduğu ancak bunun için yola çıkmak gerektiği.” ana fikri hatırlatıldı.

Öğrenciler gezi kapsamında Görsel İletişim Tasarımı alanında Eylül 2022’den itibaren yayımlanan ve ödüle layık görülen çalışmalara derinlemesine incelemelerde bulunabilme fırsatı yakaladı. Aynı zamanda derslerde alınan eğitimlerin uygulamalı bir alanda nasıl çıktıya dönüştürülebileceğine ilişkin fikir yürütme imkânı da buldu.

Sergiye katılan öğrenciler, öğrencilik hayatlarında sektörde isimlerinin geçmesini sağlayabilecek bu ve benzeri sergiler- yarışmalar için motive edildi. 

Bu kapsamda 2024 yılında yapılacak olan GMK Grafik Tasarım Sergisi için gönderilebilecek işler ortaya koymak ve çeşitli yarışmalara katılabilmek için bu tarz sergilerin, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri için iham kaynağı olabileceği vurgulandı.

Dereceye girenler ödüllendirildi

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergide mesleğin genç isimleri için bir teşvik ve motivasyon kaynağı olan ‘Grafik Tasarım Ödülleri’ açılışta gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

Ödüller için başvuruya sunulan 450 tasarım arasından yılın en nitelikli ve iyi işlerini belirlemeyi amaçlayan yarışmada, 25 kategoride GMK tasarım ödülleri ve 6 özel ödül verildi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)