DIR 101 DIRFloortime başlangıç kursu verildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43473

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü Erken Çocukluk Gelişimi çalışma grubu önderliğinde ‘DIR 101 DIRFloortime Başlangıç Kursu’ düzenlendi. İki gün planlanan eğitime öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Kursa eğitmen olarak Uzman Eğitim Lideri Dr. Psk. Deniz Özkılıç katıldı. Çocuk gelişimi 4’üncü sınıf öğrencileri için düzenlenen eğitimde Floortime modeli ve kapsam alanları tanıtıldı.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Yuşa konferans salonunda gerçekleşen eğitimde, Çocuk Gelişimi bölümü son sınıf öğrencilerini daha donanımlı bir hale getirmek amaçlanıyor. 

Eğitime Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı da katıldı.

Öğrencileri donanımlı bir şekilde hazırlamak istiyoruz…

Floortime eğitiminin geliştirilmiş ve kapsamlı bir program olduğunu vurgulayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı; “Çocuk gelişimi bölümü dördüncü sınıf öğrencilerine iki günlük bir eğitim düzenledik. Floortime eğitimi davranış temelli ve geçerliliği bilimsel olarak kanıtlanmış bir modeldir. İlişkisel temelli bir modelin temelini oluşturan özellikle ‘Otizm Spektrum Bozukluğu’ dahil olmak üzere birçok gelişimsel gecikmeleri olan çocuklar ve onların aileleri için geliştirilmiş kapsamlı bir programdır. Bunun eğitimini Uzman Eğitmen Dr. Psk. Deniz Özkılıç’tan alacağız. Bölümümüzden meslektaşlarımızı mezun etmeden önce daha donanımlı bir şekilde hazırlamak istiyoruz ve hazırlamayı planlıyoruz. Bu amaçla da alanda çocuk değerlendirmesinde ve aile yaklaşımlı programlarda güncel programlar hakkında mutlaka misafir eğitmenlerimizle birlikte destek vererek eğitmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)