Azerbaycanlı Heyet Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör’ü ziyaret etti

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.43143

Bakü Devlet Üniversitesi Rektör Danışmanı Humar Mammadbaghirova ve Bakü Devlet Üniversitesi Protokol Sektörü Başkanı Jahan Ganizadeh, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette iki devletin gücünü birbirinden aldığı, Türkçelerinin çok benzer olduğu ve bu bağlamda birbirlerine destek olunması gerektiğine dikkat çekildi. 

Üsküdar Üniversitesi uluslararası arenada eğitim çalışmalarını yoğunlaştırırken, tercih edilen eğitim üssü olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesinin ziyaretçileri vardı…

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör’ün makamında gerçekleştirilen ziyarete Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve uluslararası ofis personelleri katılım sağladı.

Ortak çalışmalar yapılabilir

Bakü Devlet Üniversitesi Rektör Danışmanı Humar Mammadbaghirova ve Bakü Devlet Üniversitesi Protokol Sektörü Başkanı Jahan Ganizadeh, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör’ü ziyaret etti. Yapılan görüşmede üniversitelerin dünya genelindeki sıralama ve önemleri hakkında konuşuldu. Üsküdar Üniversitesi ve Bakü Devlet Üniversitesi olarak ortak çalışmaların yapılabileceği belirtildi. 

Gençleri bilgilendirme çalışmaları yapılmalı…

YÖK için protokol hazırladıklarını söyleyen Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi çalışanları ikili diploma programı yapmak istediklerini belirttiler. Bu durumda Bakü Devlet Üniversitesi ile Erasmus anlaşması yapılabileceği hakkında konuşuldu. Bakü Devlet Üniversitesinin Azerbaycan’ın ilk ve en büyük üniversitesi olduğunun altını çizen heyet, yeni medya ve gazetecilik alanında çalışmalar yapmak istediklerini belirttiler. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ise lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde birçok Azerbaycanlı öğrencimiz olduğunu belirtip Azerbaycan’da daha çok klasik mesleklerin bilindiğini, şu anda bilgi ve teknolojinin etkisiyle hibrit mesleklerin arttığını bu yeni meslekleri Azerbaycan gençlerine tanıtılması gerektiğini söyledi. Gerektiğinde Azerbaycan televizyonlarına bağlanıp gençleri bilgilendirme çalışmaları yapılabileceğine de dikkat çekildi.  

Bir arada olmak her açıdan faydalı olabilir

Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör, Nisan ayında Azerbaycan’a bir ziyareti gündeme getirdi. Azerbaycanlı heyet Üsküdar Üniversitesini Bakü’de gerçekleşecek olan konferanslara davet etti. Prof. Dr. Nazife Güngör ise Azerbaycanlı heyeti Üsküdar Üniversitesinde gerçekleşen sempozyumlarda bir arada olmanın her açıdan faydalı olabileceğini ifade etti.  
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)