Sessiz çığlıklara kulak verin…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42985

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı ve Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı tarafından Fotoğraf Sanatçısı K. Deniz Kalaycı’nın “Dünya Çocuk Hakları Günü” konulu kişisel sergisi açıldı. Bazen çocukların, kadınların, insanların çığlıklarla anlatamadığı bazı sözleri fotoğraf sanatçıları olarak fotoğraflarla anlattıklarını söyleyen Kalaycı her birinin birer sessiz çığlığa dönüştüğünü söyledi. 

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Lobi alanında düzenlenen sergiye Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Zelka, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mesut Karahan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Program Başkanı Müge Çolakoğlu Özer ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feride Kulalı Özdek katıldı.

“Çocuk haklarına dikkat çekmek istedik” 

Çocuk haklarına farkındalık yaratmak ve çocukların yaşam, barınma, sağlık, korunma gibi temel haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen sergide Fotoğraf Sanatçısı K. Deniz Kalaycı; “Çocuk Hakları Sözleşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl Kasım ayının 20’nci günü ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak kutlanıyor. Çocuk haklarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla evrensel ve bölgesel düzeyde birçok norm ve mekanizma hayata geçirilmesine rağmen maalesef dünya üzerinde binlerce çocuk açlık, sağlık sorunları ve savaşlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Son günlerde sadece Filistin’de dört binin üzerinde çocuk İsrail saldırılarında katledildi.” şeklinde konuştu.

“Çektiğimiz fotoğraflar birer sessiz çığlığa dönüşür”

İnsanların çığlıklarla anlatamadığı bazı sözleri fotoğraf sanatının diliyle anlattıklarına ve o fotoğrafların birer sessiz çığlığa dönüştüğüne değinen K. Deniz Kalaycı; “Fotoğraf sanatçısı ve öğretmen olmamın ötesinde bir anne olarak benim her zaman söylediğim ve savunduğum bir şey var. Bazen çocukların, kadınların, insanların çığlıklarla anlatamadığı bazı sözleri bizler fotoğraf sanatının diliyle anlatırız ve çektiğimiz fotoğraflar birer sessiz çığlığa dönüşür. Sergimizde yer alan fotoğraflardaki sessiz çığlıklara kulak vermeniz dileği ile her şeyin en güzeline layık olan dünya üzerindeki tüm çocukların sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir hayat sürmelerini diliyorum.” dedi. 

Sergi 20-30 Kasım tarihleri arasında Çarşı Yerleşke Lobi alanında ziyaretçilerini bekliyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)