‘Tasavvuf ve Mûsikî Eğitim Programı” kapanış konseri ile sona erdi…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42938

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünün düzenlediği ve Tasavvuf Mûsikîsi Sanatçısı ve Koro Şefi Elif Uyar tarafından gerçekleştirilen sekiz haftalık “Tasavvuf ve Mûsikî Eğitim Programı”, kapanış konseri ile sona erdi. 

Kapanış konserinde sanatçı Elif Ömürlü Uyar’la birlikte, Prof. Dr. Vasfi Emre Ömürlü vokalde, sazlarda Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ömürlü Güldütuna (ud), Afet Gök (ud), Zehra Gemici (kemençe) ve Ali Nur Fayda (ney) yer aldı.

Musiki severler tarafından ilgiyle karşılanan kapanış konseri Güney yerleşke Fuat Sezgin konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Kapanış konserine Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan ve Müdür Yardımcılarından Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner, programı tamamlayan katılımcılar ve öğrenciler katılım sağladı. 

Üçüncüsü tamamlanmış bulunan “Tasavvuf ve Mûsikî” Eğitim Programı kapsamında, 42’si bu dönem olmak üzere toplam 120 kişi Katılım Belgesi almaya hak kazandı. 

“Üniversitemiz adına bir koro kurulması için yola çıkmış oluyoruz”

Programa gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan; “Bu çalışmalar belki de Enstitümüz bünyesinde yeni bir Anabilim Dalının tesisine vesile olacak; Elif Ömürlü Uyar hocamızın, Emre ve Dilek hocalarımızın destekleri ve gayretleriyle Üniversitemiz adına bir koro için yola çıkmış oluyoruz. Merhum Yusuf Ömürlü hocamıza böyle değerli bir mirasın canlı taşıyıcıları olarak yetiştirmiş olduğu evlatları, ailenin en büyüğü Elif Uyar, Dilek Güldütuna hocamız ve Vasfi Emre Ömürlü hocalarımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyoruz. Eğitim Programına gösterilen ilgi için siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. Elif Ömürlü Uyar Eğitim Programının hocası olarak katılımcıları derslerdeki başarılarından ötürü kutladı. “Tasavvuf musikisinin ruha şifa olduğu”nu yalnızca eserlerin güftelerinde değil yaşayarak da tecrübe ettiklerini ifade etti. V. Emre Ömürlü, tasavvuf musikisinin gelenekteki konumundan, klasik musikimizin gelişimindeki rolünden söz etti, Enstitünün düzenlemiş olduğu eğitim programının önemine değinde ve Üniversitelerin somut olmayan bu kültür mirasına sahip çıkması gerektiği konusundaki inancını vurguladı; Ü.Ü. Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünde bu konuda yapılacak çalışmalara destek mesajı verdi. 

Kapanış konserinin ardından geceye katılan sanatçılara teşekkür plaketi takdim edildi. 

Konser kaydı için:

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)