3. Uluslararası Feminenartfest Üsküdar ev sahipliğinde yapıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42730

Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü tarafından 3. Uluslararası Feminenartfest etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Yeşilçam oyuncusu Lale Belkıs katıldı. Başarılı işlere imza atan kadınlara yönelik düzenlenen etkinlik sanatsever kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Program kapsamında ödüller de verildi…  

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Festival Sanat Yönetmeni Tamer Levent, Festival Genel Sekreteri Şenay Akdamar, Festival Direktörleri Vedat Akdamar ve Özlem Barlok, Festival Uluslararası Direktörü Mesut Şenol katıldı.

Kadınların bir arada daha güçlü olacağına vurgu yapılan festival kapsamında, başarılı işlere imza atan kadınlara yönelik ödül töreni de düzenlendi.
Ödül töreninin açılış konuşmasını Art Shop sahibi Vedat Akdamar, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Organize ekibinden Özlem Barlok gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Biz Atatürk çocuklarıyız” 

Cumhuriyetin 100. yılında Feminenartfest’te olmaktan gurur duyduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör; “Ben bir bilim insanıyım ama sanat insanı ya da bir sanatçı olmayı da tercih ederdim. Hepinizi bu başarılarınızdan, bu sanatçı ruhunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir etkinlikte yer almaktan gurur duyuyorum. Biz Atatürk çocuklarıyız, daima onun izindeyiz.” şeklinde konuştu.  

Lale Belkıs: “Sanat düşünce özgürlüğüdür” 

Sanatın özgürlük olduğunu vurgulayan Yeşilçam oyuncusu Lale Belkıs; “Sanat yaşantıma manken olarak başladım. Ben podyumları eskittim, podyumlar beni eskitemedi. Sanatçı o kadar derin düşünceler içerisindedir ki hepimizin gölgesidir. Sanat düşünce özgürlüğüdür. Sanat benim için aşk, benim için beste, benim için dosttur, omuzdur, sığınaktır... Bırakın özgürce bu düşüncelerimizi yansıtalım. İster biçim olsun ister çizim olsun ne olursa olsun bırakın nesnelerde kendi aralarında yaşasınlar. İster Picasso ister Eyüboğlui ister Fikret Mualla bırakın Orhan veli gibi sere serpe yatıversinler onlar da istedikleri gibi yaşasınlar. Bu güzelliklerden kimseye zarar gelmez, faydadan başka… Çağdaş, değişim ve güzellikler bizi bekliyor. Yaşadıklarımız arasında, yaşanılanlar arasındaki her şey hepsi sizindir. Emekleriniz ve sanatın emekleridir. Bütün sanatçılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Soru-cevap bölümünün ardından katılımcılara plaket takdim edildi. 

Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)