Yeni akademik yıl oryantasyonları Tıp ve Diş ile başladı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.42314

Üsküdar Üniversitesi yeni akademik yıl oryantasyon programlarına Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile başladı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay ile akademik ve idari personelin de katılım sağladığı programda daire başkanlıkları ve direktörlükler Tıp ve Diş Hekimliğine yeni kayıt yaptıran öğrencilere yeni eğitim yılı öncesi bilgilendirmelerde bulundu. Programda ayrıca Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Bağımlılık” üzerine mesajı da paylaşıldı. 

2023-2024 yılı Akademik yılın ilk oryantasyon programı Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Haydar Sur: “Kendinizi iyi birer entelektüel olarak yetiştirin”

Öğrencilerin ilgi gösterdiği programda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, yeni başlayan öğrencilere meslek edinme ve alanın eğitimiyle ilgili paylaşımlarda bulundu. Kendilerini her alanda bilgi sahibi olan birer entelektüel olarak yetiştirmeleri gerektiğinin önemine dikkat çeken Sur, beyaz önlüğün anlamı ve önemine ilişkin de tıp adaylarına öğüt verdi.  

Tıp Fakültesi oryantasyonunun ardından öğleden sonra da Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine yönelik oryantasyon gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yumuşhan Günay: “Diş hekimliği mesleği tahmin ettiklerinizin çok daha ötesinde”

Oryantasyon programında ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay öğrencilere seslendi. Mesleğin geleceğinden ve kendilerini geliştirmelerinin öneminden bahseden Günay; “Diş hekimliği mesleği tahmin ettiklerinizin çok daha ötesinde bir buz dağı gibi sadece görünen kısmının ötesinde… Ondan çok daha fazlası kendisini gizliyor. Öğrenci çabaladıkça gizlenen yerleri açıyor. Bunlar açıldıkça mesleğin parıltısı da çok daha artıyor. İyi ki diş hekimliğini tercih etmişim kanaatini destekleyen, besleyen bir mahiyet kazanıyor. Diş hekimliğinin insanın dünyasını genişleten, zenginleştiren birçok kapısı var. Diş hekimliği mesleğine sadece bir pencereden değil birçok pencereden bakmak mümkün. Baktığınız pencereye göre mesleğin çok farklı taraflarını görüyorsunuz. Tıp bilgisinin yanında hatasız kararlar verebilmek açısından insana saygıyı, şefkati, hürmeti de öğrenmeniz gerekecek. Bunu asla unutmayın.” ifadelerini kullandı. 

Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu: “Sosyal medya hesaplarımızı mutlaka takibe almanızı öneriyorum”

Birçok daire başkanının kendi birim ve işleyişlerine ilişkin bilgi aktarımında bulunduğu programda Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı için hazırlanan tanıtım filminde Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, üniversitenin tüm kurumsal iletişim ve tanıtım çalışmalarını yürüttüklerini ve Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin hangi alanlara yönelik çalışmalar yaptıklarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. Aksu; “Yıl içinde çok sayıda etkinlik düzenliyoruz. Web sitemizin etkinlik takviminde bu organizasyon bilgileri yer alıyor. Mutlaka sosyal medya hesaplarımızı takibe almanızı öneriyorum çünkü birçok duyuruyu paylaşımı web sitesinden önce sosyal medya hesaplarından yapıyoruz.” dedi. 


Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cumhur Bakır ise öğrencilerin devam durumu, sınav notları, ders kayıt işleri, muafiyet talep sonuçlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kontrol edebileceklerini dile getirdi. 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, yerleşkelerdeki kütüphaneler, elektronik kaynaklar ve kitap ödünç alma hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Kariyer Merkezi Direktörü Remziye Çopur ise Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı Hakkında bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşmada, öğrencilerin yapacağı stajlar, mezun ilişkileri ve mezuniyet sonrası iş imkanları konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Uluslararası Kayıt ve İletişim Yöneticisi Dilbar Aliyeva, Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Hakkında bilgi verirken öğrencilere Erasmus ile ilgili detayları anlattı.

Uzaktan Eğitim Uzman Yardımcısı Buse Tekin, "Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ÜSUZEM hakkında öğrencilere bilgi verdi. 
Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışmalarına ilişkin ise SKS uzmanı Kenan Karagöz bilgilendirmede bulundu. 

Donanım Birim Yönetici Yardımcısı Ali Akcan, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, öğrencilere her yerleşkede kullanımına sunulduğu internet hizmeti, öğrencilere verilen e-posta adresleri, dersliklerde olan akıllı tahtalar, bilgisayar laboratuvarları hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı. 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan ‘Bağımlılık’ mesajı…

 Her iki oryantasyonun da son kısımlarında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Bağımlılık” üzerine verdiği mesaj okundu. “Genç Arkadaşım, Üniversite Hayatının Güzelliklerine Hazır Ol Ama Şunları Da Unutma” başlıklı mesajını Medya PR Birim Yöneticisi Şaban Özdemir okudu. Mesajında Tarhan “Mutlu Yaşam” için temel 24 altın beceriyi de paylaştı. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)