Tıp Fakültesinde “Eğiticilerin Eğitimi” kursu gerçekleştirildi

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41677

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Eğiticilerin Eğitimi” kursu gerçekleştirildi. Alanında uzman birbirinden farklı öğretim üyesinin bir araya geldiği eğitimde, eğiticilerin izlemeleri gereken yollar ve soru hazırlama teknikleri tartışıldı. Prof. Dr. Haydar Sur önderliğinde gerçekleşen eğitimde sağlıklı eğitim süreci konuşuldu. 

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesinde “Eğiticilerin Eğitimi” kursu gerçekleştirildi.

Eğitim kursuna eğitmen olarak Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Teoman Benli ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı katılım sağladı.

Ölçme, değerlendirme ve soru hazırlama teknikleri konuşuldu

Eğiticilerin eğitimi programının ilk konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur gerçekleştirdi. 

Ardından ‘Eğitimde Ölçme, Değerlendirme ve Soru Hazırlama Teknikleri ve ‘Neyi, nasıl öğreniyoruz?’ başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. 

Sınırlı katılım ile gerçekleştirilen eğitimde Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Arıcı ‘Vaka Tartışması’, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ise ‘UÇEP ve Öğrenme Düzeyleri’ konulu sunum yaptı.

Daha sonra Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa’nın ‘OSCE Yazılı ve Sözlü Sınav Teknikleri’ başlıklı sunumunu gerçekleştirmesinin ardından eğitim, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Teoman Benlinin sunumuyla sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)