Türkiye birincisi Üsküdar’ın akademik kadrosunda…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.41269

Davranış bilimleri, mühendislik ve sağlık alanında Türkiye’de özgün eğitim sunan Üsküdar Üniversitesi başarılı akademisyenlerin de tercih ettiği üniversite oluyor. 1996 yılında katıldığı üniversite sınavında 1’inci olan Rıza Tamer Çakıcı şimdi Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak eğitim veriyor.  

AR-GE Odağı olarak; Nöromodülasyon Tedavileri, Nörogenetik Çalışmaları, Otizm, Şizofreni, Alzheimer Araştırmaları ve Sağlıkta Sanal Gerçeklik…gibi alanlara odaklanan Üsküdar Üniversitesi bünyesine değerli akademisyenleri de katıyor. 
1996 yılında katıldığı üniversite sınavında Türkiye 1’incisi olan Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rıza Tamer Çakıcı, 2021 yılından beri akademik birikim ve saha deneyimlerini Üsküdar Üniversitesi öğrencileriyle paylaşıyor. 

Çakıcı, yarı iletken endüstrisinde cihaz fiziği, kompakt modelleme, elektronik tasarım otomasyon araçları ve entegre devre tasarımı konularında 14 yıllık araştırma ve çalışma deneyim sahibi.  

Dr. Öğr. Üyesi Rıza Tamer Çakıcı kimdir?

Dr. Öğr. Üyesi Rıza Tamer Çakıcı, 1978 yılında Ankara Hacettepe’de doğduktan sonra Türkiye’nin çeşitli yerlerinde K-12 eğitimine devam edip tamamlamak için İstanbul’a geldi. 
Çakıcı, 1996’da yılında girdiği üniversite sınavında Türkiye 1’incisi oldu. Lisans eğitimini 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 
Bütünleşik Doktora eğitimi için Amerika Birleşik Devletlerinden kabul aldıktan sonra İndiana eyaletinde 2007 yılında Purdue Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Fakültesinde doktorasını tamamlayan Çakıcı, 2021 yılının Güz dönemi itibarı ile özel işlerini bırakıp, Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev icra etmeye başladı.
Dr. Öğr. Üyesi Rıza Tamer Çakıcının aldığı ödüllerin yanı sıra uluslar ve uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri bulunuyor.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)