Türk dünyasına katkılarından dolayı Prof. Dr. Abulfez Süleymanov’a ödül

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abulfez Süleymanov, Kazakistan İlimler Akademisi Velihanov Tarih Enstitüsü ve Kazakistan Akjol  Demokrat Partisinin “Alaş Orda Devletinin 100. Yılı” özel madalyasıyla ödüllendirildi.

1917 yılında Çarlık Rusya'sının yıkılmasının ardından kurulan Türk devletlerinden Alaş Orda'nın, Seyhun Nehri ve Türkistan Cumhuriyeti'nin kuzeyinde, bugünkü Kazakistan ve Kırgızistan devletleri üzerinde kurulmuştu.
Sunuş plaketinde Süleymanov’un Türkiye-Kazakistan eğitim, bilim ve kültür ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından ve Türk dünyasına hizmetlerinden dolayı bu ödüle layık görüldüğü vurgulandı.
Ayrıca, Türkiye’den İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fethi Gedikli de aynı ödüle layık görüldü.