Uluslararası öğrenciler Afrika Günü etkinliğinde buluştu

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12632

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Afrika Günü” etkinliği uluslararası öğrenciler tarafından coşkuyla kutlandı. Birçok Afrika ülkesinden öğrenciye ev sahipliği yapan Üsküdar Üniversitesi bu coşkulu günde de öğrencilerinin yanında oldu. 

Düzenlenen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)- Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan ile Ortak Dersler Bölümü (Yabancı Diller) Öğr. Gör. Olajumoke Elizabeth Ajala katılım sağladı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını ise Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan; “Sadece akademik başarılarını değil, sosyal ve duygusal başarılarını da önemsiyoruz.” 

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Böyle güzel bir etkinliği düzenlediğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Bugün hepimiz Afrikalıyız. Uluslararası öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, sosyal ve duygusal başarılarını da önemsiyoruz bu sebeple hedef arkadaş projesini hayata geçirdik. Umarım bu tören bu projeye dahil edilir. Afrika kültürü ve Türk kültürü ilişkisini ilgiyle ve kültürel etkileşimle kullandık projemizde. Birbirimizin kültürleriyle etkileşim içinde bulunduğumuz için çok önemli bu tarz etkinlikler. Ben bugün tekrar söylemek istiyorum hepimiz Afrikalıyız.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Nazife Güngör; “Hep birlikte dünya barışı için çalışmalıyız.”

Düzenlenen etkinlikte konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nazife Güngör; “Hepinizle gurur duyuyorum. Üsküdar Üniversitesinin harika bir üniversite olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden burada olduğunuz için çok şanslısınız ve biz de burada olduğunuz için çok şanslıyız. Üsküdar Üniversitesi kaliteli kadrosu ile bilimin merkezidir. Çok kaliteli yapımlar, çok kaliteli üretim ve bilgi üretimi ve dağıtımı. Bu yüzden hepimiz, burada hep birlikte olduğumuz için çok şanslıyız. Her biriniz aslında kültürünüzün, ülkenizin temsilcisisiniz ve mezun olduktan sonra geri döndüğünüzde, kültürümüzün ve Türkiye'nin delegesi olacaksınız. Hep birlikte dünya barışı için çalışmalıyız. Barışçıl, daha barışçıl bir dünya ve daha iyi bir insanlık. Bu yüzden sizinle gurur duyuyorum. Hepinizin burada olmasından gurur duyuyorum ve hep birlikte bilgi paylaşıyoruz, kültür paylaşıyoruz ve her şeyi paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan Afrikalı öğrencilerin düzenlediği “Celebrating Africa” etkinliği oldukça renkli anlara sahne oldu. Evlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzakta eğitim gören öğrencilerin pozitif enerjisi herkese yansıdı. Keyifli anların yaşandığı etkinlikte Afrika kültüründen esintiler izleyicilerle paylaşıldı. Uluslararası öğrenciler kendi ülkeleri ile ilgili sunumlar, dans gösterileri ve defileler yaptı.


 

Muhabir: Eda Nur Keçeci/ ÜHA 

Fotoğraf: Eda Keçeci / ÜHA 

Fotoğraf: Mukadder Güneş / ÜHA 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)