Erken Çocukluk Gelişimi Çalışma Grubu

Öğr.Gör. Neşe ŞEKERCİ

Öğr.Gör. Merve YÜKSEL

Öğr.Gör. Elif KONAR ÖZKAN

SBF - Çocuk Gelişimi / ÖYEMER Müdür Yardımcısı - Özel Yetenekli Çocuklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖYEMER)

Öğr.Gör. Elif İpek TUTUŞ

SBF/Çocuk Gelişimi

Arş.Gör. Begüm GAMİŞ ÇİFTCİ

Arş.Gör. Didem YANGIN YILDIRIM

Arş.Gör. Pınar DEMİR ASMA

Arş.Gör. Seher SAV

Projeleri
  • Empati İstanbul

Kategori: Diğer ulusal resmi kamu kuruluşlar, yükseköğretim kurumları ve özel kuruluşlar tarafından desteklenen Ar-Ge projeleri

Başvuru Kabul No: -

Tarih: 10.2023

• EMPATİ İSTANBUL

Başvuru Kabul No: 111

Tarih: 10.2023

Araştırma Odağı

Gelişim sağlık, çevre, beslenme gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Erken çocukluk döneminde gelişimi çok yönlü bir şekilde ele alan “Geliştiren Bakım” da bu faktörleri ayrıntılı ve bütüncül bir şekilde değerlendiren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen bir çerçevedir. Geliştiren Bakım çocukların doğuştan gelen kapasitelerine ulaşmaları için ihtiyaç duydukları tüm bileşenleri kapsamaktadır. Yaşamın ilk yıllarının bütüncül olarak değerlendirilmesinin bireyin gelişimi için önemi göz önüne alındığında erken çocukluk gelişimi araştırmaları kritik önem taşımaktadır. “Erken Çocukluk Gelişimi Çalışma Grubu” bedenimiz ve zihnimizin erken çocukluk deneyimleri ile nasıl inşa edildiğini daha iyi anlamamız için Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı öncülüğünde araştırmalar yapmayı planlamaktadır.

Yayınları
Henüz içerik eklenmemiştir
Kongre-Konferans Katılımları
  • ‘Dünden Bugüne Türkiye’de Çocuk Hakları’

Kongre-Konferans Adı: Çocuk Haklarının İzlenmesi: Küresel Örnekler

Tarih: 18.10.2023

Katılımcı(lar): Halide İNCEKARA

• FAMILY-BASED INTERVENTION PROGRAMS FOR ADOLESCENTS WITH SELF- INJURIES BEHAVIOR

Kongre-Konferans Adı: 6. Uluslararası Antalya Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Kongresi

Tarih: 02.12.2023

Katılımcı(lar): Arş. Gör. Pınar DEMİR ASMA, Arş. Gör. Begüm GAMİŞ ÇİFTÇİ

Diğer Faaliyetler
  • MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Deniziş İlkokulu Anaokulu 3-4-5 yaş öğrencilerine masal anlatımı: Taş Masalları Etkinliği

Tarih: 08.03.2024

Katılımcı(lar): Öğr. Gör. ELİF KONAR ÖZKAN

• "Çocukların yetenekleri bebeklikten itibaren belirginleşiyor!" başlıklı röportaj, Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA) ve sonrasında diğer basın yayın organları (Bizim Anadolu, Demirköy İğneada, Tünaydın, Osmaniye Olay, Analiz, Karatekin, Güçlü Anadolu, ÖYEMER vd.)

Tarih: 08.03.2024

Youtube Videosu
  • Bilgi Ünivesitesi Çocuk Gelişimi Bölümünün davetlisi olarak Okulumuzdan görevlendirme ile "Bağlanma ve pozitif ebeveynlik" konulu seminer verilmiştir.

Tarih: 06.03.2024

Katılımcı(lar): Dr. Öğr. Üyesi DEMET GÜLALDI

• 12-16 Şubat 2024 tarihleri içinde Ümraniye İlçe MEM görevlendirmesiyle "Çocuk Gelişiminde Oyunun Önemi" konulu uygulamalı hizmet içi eğitim gerçekleştirdim.

Tarih: 12.02.2024

Katılımcı(lar): Öğr. Gör. ELİF KONAR ÖZKAN

• MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Bahçelievler Anaokulu 3-4-5-6 yaş öğrencilerine masal anlatımı: Taş Masalları Etkinliği

Tarih: 18.01.2024

Katılımcı(lar): Öğr. Gör. ELİF KONAR ÖZKAN

• MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Sınav Koleji Anaokulu 3-4-5 yaş öğrencilerine masal anlatımı: Taş Masalları Etkinliği

Tarih: 18.01.2024

Katılımcı(lar): Öğr. Gör. ELİF KONAR ÖZKAN

• MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Üsküdar Halil Rüştü İOO Anaokulu 3-4-5-6 yaş öğrencilerine masal anlatımı: Taş Masalları Etkinliği

Tarih: 17.01.2024

Katılımcı(lar): Öğr. Gör. ELİF KONAR ÖZKAN

• VAVTV, Aile Çatısı programında Çocuk Gelişiminde Doğa, Bilim ve Oyunun Yeri bağlamında canlı yayın konuğu oldum.

Tarih: 12.12.2023

Youtube Videosu
  • "Çocukların en temel hakkı oyun!" başlıklı röportaj, Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA) ve sonrasında diğer basın yayın organları (Hasret, Karatekin, Günaydın Adana, Elde Demokrasi, Bizim Anadolu vd.)

Tarih: 11.11.2023

Youtube Videosu
  • İLKHA haber ajansı ile "Geleneksel oyunların çocuğun toplumsal ve ahlaki gelişimine katkısı nelerdir?" röportajı

Tarih: 21.08.2023

Youtube Videosu
  • İLKHA haber ajansı ile Modern Çağın Problemi: Sokaktan Uzak Büyüyen 'Apartman' Çocukları röportajı

Tarih: 05.08.2023

Youtube Videosu
  • Oyun ve Anlatıların Bilişsel Esneklik ve Rezilyans İle İlişkisi başlıklı Çocuk Gelişimi Bölüm Semineri verdim.

Kategori: Fakülte - Bölüm veya SHMYO - Program semineri verme

Tarih: 07.06.2023