Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Hakkında

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Nedir?

Bakım ve güzellik sektörünün gün geçtikçe gelişen ve yenilenen ihtiyaçları doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazanmış, çalışma ahlakı ve iş disiplinini kavramış, teknolojik gelişmeleri takip eden ve uygulayabilen nitelikli iş gücünü sektöre kazandıran bir ön lisans programıdır. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu programları içerisinde uzmanlaşabileceğiniz birçok dalı olan, gelişime açık ve dinamik bir yapıya sahip programlardan birisidir.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programında Alınan Dersler Nelerdir?

Programda teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı dersler ve yaz stajı bulunmaktadır. Özellikle müfredatımızda yer alan cilt bakım uygulamaları, makyaj uygulamaları, epilasyon ve depilasyon, vücut bakım uygulamaları, el ayak ve tırnak bakımı, saç bakımı ve yapımı, saç şekillendirme, renklendirme, saç kesimi gibi meslek derslerinin yanında iş hayatında iletişim becerilerini destekleyen Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri ve Üniversite Kültürü gibi derslerle öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde mezun olmasını amaçlıyoruz.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programını başarıyla tamamlayan mezunlarımız farklı alanlarda istihdam imkanlarına sahiptir. Programdan mezun olunduğunda;

• Hastanelerin ve Tıp Merkezlerinin, Medikal estetik ve güzellik birimlerinde,
  • Güzellik salonları ve merkezlerinde,
  • Erkek veya Kadın kuaför salonlarında,
  • Terapi ve bakım merkezlerinde,
  • TV kanallarında,
  • Tiyatro salonlarında,
  • Kozmetik firmalarında,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarda eğitmen olarak görev alabilmektedir.
  • Ayrıca Saç bakımı ve güzellik hizmetleri programı mezunları kendi iş yerlerini açabilmektedir.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programından Dikey Geçiş Sınavı ile Kimya Lisans Programına Geçilebiliyor.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Meslek Elemanında Olması Gereken Özellikler Nelerdir ?

Yaratıcılığı yüksek, estetik yönü gelişmiş, insan ilişkileri kuvvetli, satış pazarlama konusunda yetenekli, yeni teknolojileri takip etmek bu meslekte olması gereken özelliklerin başında gelmektedir.

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!