Aday Üsküdar | Üniversitemizle ilgili tüm merak ettiklerin için uskudar.edu.tr/aday

Çocuk Gelişimi Akademik Etkinlikler

07 OCA 2025

Etkileşim Atölyesi

Bu etkinlik, "Özel Eğitimde Bütünleştirme" dersi kapsamında Öğr. Gör. Elif İpek Güney tarafından düzenlenmiş olup, Nefus Nakipoğlu Eğitim Merkezi'nde uygulamaya çıkan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Etkinlik, ilgili kurumda eğitim gören ve katılım sağlamak isteyen 10 özel gereksinimli öğrenci ile ders kapsamında yer alan çocuk gelişimci adaylarını bir araya getirmiştir. Amaç, çocukların gelişim alanlarını desteklemek ve toplumda iş birliği ile bütünleşmeyi güçlendiren faaliyetler gerçekleştirmektir.Atölye çalışması, tüm bireylerin başarılı oldukları alanlarda ufak bir öğretim etkinliği gerçekleştirmesiyle başlamıştır. Katılımcılar, basketbol atışı, türkü söyleme, kek tarifi verme ve parmak oyunu oynatma gibi çeşitli faaliyetlerle hem kendi yeteneklerini sergilemiş hem de birbirlerine öğretici katkılarda bulunmuştur. Etkinlikte, özel gereksinimli bireyler ile normal gelişim gösteren bireyler arasında herhangi bir ayrım yapılmamış, öğrenciler, öğretmenler ve katılımcılar eşit şekilde sürece dahil olmuştur. Tüm bireyler, isteğe bağlı olarak düzenlenen etkinliklere ve yarışmalara katılım sağlamış veya yetenekli oldukları alanlarda bilgi paylaşımında bulunmuştur.Atölye çalışmasının sonunda, katılımcılar bir tuval üzerine el baskısı yaparak etkinliği somut bir ürünle tamamlamıştır. Bu tuvalin sloganı, “Farklı eller, tek bir iz: Hepimiz aynı resmin parçasıyız” ifadesi ile çeşitlilik içinde birliği ve bütünleşmeyi simgelemiştir.

06 OCA 2025

Çocuk Gelişimi Bölümü (CGE417) Sosyal Sorumluluk Projesi Dersi Sergisi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında düzenlenen sergi, Öğr. Gör. Elif İpek Güney koordinatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Sergide, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinciyle geliştirdiği projeler yer almıştır. Bu projeleri bölüm öğretim elemanlarına tanıtmışlardır.

03 OCA 2025

Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği - İTÜ Minik Denizciler Anaokulu

3 Ocak 2025 Cuma günü dış paydaşlarımızdan İTÜ Minik Denizciler Anaokulu'nda MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

17 ARA 2024

Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği - Halil Rüştü İlköğretim Okulu

17 Aralık 2024, dış paydaşlarımızdan Halil Rüştü İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri ile MEB Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

16 ARA 2024

Ünite Çalışmaları

Çocuk Gelişimi Üniteleri Gözlem ve Uygulama AtölyeleriÇocuk Gelişimi Laboratuvarlarında, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla, uygulama ve gözlem atölyeleri düzenlenmektedir. Bu atölyelerin temel amacı, öğrencilerin teorik bilgi birikimlerini öğretim elemanları ile birlikte aktif bir şekilde pratiğe dökme fırsatını elde etmeleridir. Katılımcılar, uygulama süreçlerini gözlemleyerek, alanındaki uzmanlardan geri bildirim alma ve profesyonel becerilerini geliştirme imkânı bulacaklardır.Atölyeler, ders kapsamında yer almakta olmayıp, tamamen gönüllü katılım esasına dayanmaktadır. Öğrencilerimize yönelik olarak, alanındaki en güncel yaklaşımlar ve uygulamalar hakkında farkındalık kazandırmayı hedefleyen bu etkinlikler, onların mesleki gelişimlerine katkı sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.Katılım göstermek isteyen tüm öğrencilerimize açık olan bu atölyeler, mesleki yetkinliklerini artırmak isteyen herkes için önemli bir fırsat sunmaktadır. NOT : Katılım 15  öğrenci ile sınırlı olup  Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine AÇIK OLACAKTIR. Katılım isteğe bağlı olup , katılmak isteyenler sınıf temsilcilerine  kayıt yaptıracaklardır.2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Aralık Ayı Etkinlik ProgramıAtölye TarihiSaatAtölye adıÖğretim ÜyesiAçıklama16 Aralık 2024  Pazartesi  13:00 -  14:00Aile ile ilk Görüşme ve Anemnez AlmaDr. Öğr. Üyesi Pınar Demir Asma  Etkinlik kapsamında öğrencilere aile ile ilk görüşme ve anemnez formunun doldurulmasına yönelik sunum yapılacaktır.  Vakit uygunluğuna göre öğrenciler ile canlandırma yöntemi ile ebeveyn-uzman görüşmesi prova edilecektir.23 Aralık 2024 Pazartesi13:00 -  14:00Anlatıların Önemi ve Anlatıcılık Yolunda KeşiflerÖğr. Gör. Elif Konar Özkan   Eğitimde anlatıların gelişim, hayal gücü, problem çözme, farklı düşünme becerileri üzerine etkileri ve insan hayatındaki önemi üzerinde durulacak; anlatıcılık yolunda bireye düşen keşif yolculuğuna dair genel bir değerlendirme yapılacaktır. Ayrıca bazı minik uygulama örnekleri de paylaşılacaktır30 Aralık 2024 Pazartesi10:00 -   12:00Çocuk Resimlerinin AnaliziDr. Öğr. Gör. Merve Yüksel KadıoğluÇocuk Resminin Gelişim Aşamaları incelenecektir. Daha sonra katılımcıların getirdikleri çocuk resimlerinin birlikte incelenmesi gerçekleştirilecektir.

13 ARA 2024

Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği

Çocuk Gelişimi Ünitelerinde dış paydaşlarımızdan Hattat İsmail İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri ile MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Oyun-Bilmece-Masal Etkinliği gerçekleştirilmiştir. 

20 KAS 2024

Özel Frigya Çocukları Anaokulu Eğitim Buluşmaları

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kapsamında Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nurper Ülküer'in katılımıyla Özel Frigya Çocukları Anaokulu'nda düzenlenen programın afişi ektedir.

18 KAS 2024

Dijitalleşme ve Erken Çocukluk Gelişimi Sempozyumu

Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun düzenlediği Dijitalleşme ve Erken Çocukluk Gelişimi Sempozyumu 18 Kasım 2024 tarihinde Ankara Bilkent Otel'de gerçekleşmiştir. Sempozyumun program akışı ekte yer almaktadır.

12 KAS 2024

Çocukların Sesi: Deprem Sonrası Yaşam

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerin yıkıcıetkileri hala hissedilmektedir. Depremden en çok etkilenen grupların başında çocukların olmasınedeniyle deprem sonrasında çadır ve konteyner kentlerde yaşayan 5-10 yaş arası çocuklarındeneyimlerini ve bakış açılarını araştırmayı amaçlayan Çocukların Sesi (Voices of Children)Projesi yürütülmüştür. Bu proje, Hatay deprem bölgesinde, Foto-Ses (foto-voice) araştırmayaklaşımı kullanarak, çocukların deprem sonrası deneyimlerini, kendi görselleri ve anlatımlarıyolu ile anlamayı amaçlamıştır.Sempozyum, bu verilerin analizlerini paylaşmak ve çocuklara yönelik hizmetlerin geliştirilmesinekatkı sunacak çalışmalar için bir yol haritası çizmek üzere planlanmıştır.

08 KAS 2024

Masal ve Oyun Etkinliği

Çocuk Gelişimi Ünitelerinde dış paydaşlarımızdan Hattat İsmail İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencileri ile Masal ve Oyun Etkinliği gerçekleştirilmiştir. .

31 MAY 2024

Gülhane Çocuk Koruma Birimi Çocuk İstismarı ve İhmali Sempozyumu

Gülhane Çocuk Koruma Birimi Çocuk İstismarı ve İhmali Sempozyumu, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nurper Ülküer'in "Çocuk İstismarı ve İhmalini Önlemede Duyarlı Ebeveynlik" başlıklı konuşması öğrencilerimizin bilgisine sunulmuştur.

20 MAY 2024

Akran İlişkileri ve Zorbalık Dersi Sergisi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Elif İpek Tutuş'un liderliğinde hazırlanan "Akran İlişkileri ve Zorbalık" dersine ait sergi çalışması Çarşı Yerleşke zemin katta 4 günlük süre ile yer almıştır.

15 MAY 2024

İklim Değişikliği ve Küçük Çocuklar

"İklim Değişikliği ve Küçük Çocuklar" konferansı 15 Mayıs 2024 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında online olarak gerçekleşmiştir.

25 NİS 2024

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları: Çocuk Şenliği

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çocuk Şenliği kutlamaları bölüm hocalarımızın da katılımı ile 25 Nisan 2024 tarihinde Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve 26 Nisan 2024 tarihinde Nefus Nakipoğlu Özel Eğitim Okulu'nda gerçekleşmiştir.

17 NİS 2024

Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu & Larva Film Gösterimi Ve Söyleşisi

Sempozyumda konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu konu kanayan bir yara. Gözükmüyor. Herkesin bildiği bir sır gibi. Herkes biliyor. Birçok yerde de var.” dedi. Prof. Dr. Tarhan: “Çocukluktaki ihmal ve istismarın ileri yaşta toplumun ruh sağlığına olumsuz etkisi var.”Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin, çocuk ihmal ve istismarının her türlü toplumda geçmişten bu yana var olduğuna dikkati çekerek, “Gelişmiş toplumlarda daha az görülüyor diye bir kavram yok. ‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım.” dedi. Erken Çocukluk Gelişimi Çalışma Grubu katkılarıyla Üsküdar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Çocuk İhmal ve İstismarı Sempozyumu – Larva Film Gösterimi ve Söyleşisi” Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.Sempozyumun açılış konuşmaları Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin tarafından yapıldı.Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Herkesin bildiği bir sır gibi”Katılımın yoğun olduğu programda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 2010 yılında İstanbul Valiliği ile geçmişte bu konuda ortak çalışma yapıldığını hatırlatarak, “Bu konu kanayan bir yara. Gözükmüyor. Herkesin bildiği bir sır gibi. Herkes biliyor. Birçok yerde de var.” dedi.Bu konunun sahada çalışan psikiyatrist ve psikologlarca bilindiğini ifade eden Tarhan, “Artık çocukluk çağı travmaları ölçeğini her vakaya yapıyoruz. Birçok ileri yaştaki hastalıkların arkasında çocukluk çağı travması olduğu, travmaların unutulduğu ve daha sonra hastalık şeklinde ortaya çıktığının görüyoruz.” diye anlattı.Bir vakada 130 kilo olan kız çocuğunun obezitesinin ardında ensest travması olduğunun bulunduğunu anlatan Tarhan kişinin ‘Çirkin olmalıyım, güzelliği hak etmiyorum düşüncesiyle devamlı yemek yemeliyim’ diyerek ensestten dolayı kendisini sürekli suçladığının ve sürekli yediğinin görüldüğünü dile getirdi.Bedensel mahremiyet anlatılmalıProf. Dr. Tarhan, çocuklara aile içinde bedensel mahremiyetin anlatılması gerektiğini kaydederek, “Çocukluktaki ihmal ve istismarın ileri yaşta toplumun ruh sağlığına olumsuz etkisi var.” dedi.Tıpta esas olanın sağlığın korunması olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tarhan, hastalığın tedavisine yönelik bir tıp anlayışı olduğunu, önemli olanın sağlığın korunması olduğunu söyledi.Çocuk sağlığı ve gelişimine işaret eden Prof. Dr. Tarhan, kendi kimliğiyle doğan çocuğun büyüdükçe anne baba ve diğer nesnelerle etkileşerek kendi kimliğini oluşturduğunu kaydetti.Çocuklara sahip çıkmanın önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Tarhan, geçmişte sahip çıkılan çocukların hayatlarının normal şekilde sürdürdüğünü ifade etti.Sadece kendisi için çalışan kişinin kötücül olduğunu dile getiren Tarhan, topluma katkı vermenin önemine de vurgu yaptı.Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin: "‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım"Açılış konuşmaları kapsanında Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Aktuğ Ertekin ise çocuk ihmal ve istismarının her türlü toplumda geçmişten bu yana var olduğuna dikkati çekerek, “Gelişmiş toplumlarda daha az görülüyor diye bir kavram yok. ‘Benim çocuğuma olmaz’ dememek lazım.” dedi.Çocuk ihmal ve istismarı konusuna en önemli olgunun farkındalık olduğuna işaret eden Ertekin, “Çözüm önerilerinin başında eğitim geliyor. İstismar konusu eskiden fiziksel, duygusal ve cinsel istismardı. Artık buna ekonomik ve dijital istismar da eklendi.” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) her 4 kişiden 1’inin çocukluk çağında istismara uğradığını söylediğini ifade eden Ertekin, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), dünya genelinde kadınlarda her 5, erkeklerde ise her 13 yetişkinden birinin çocukken cinsel istismara uğradığını söylediğini, 15 yaş altında da her yıl 40 binden fazla çocuğun ihmal ve istismar nedeniyle öldüğünü anlattı.Larva Film Gösterimi yapıldıÜsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Karatay “Çocuk ihmal ve istismarı & Türkiye’deki durumu” , Üsküdar Üniversitesi SBF Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer ise “Çocuk ihmal ve istismarının önlenmesinde ebeveyn destek programlarının rolü” başlıklı sunum gerçekleştirdi.ÜÜ İF Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yıldız Derya Birincioğlu Vural’ın “Kısa metraj filmlerin kitlesel etkisi” başlıklı konuşmasının ardından Larva Film Gösterimi ve Üsküdar Üniversitesi SBF Çocuk Gelişimi Bölümü / Larva Film Senaryo Danışmanı Arş. Gör. Begüm Gamiş Çiftci  ile  Larva Film Yönetmeni Volkan Güney Eker tarafından söyleşi gerçekleştirildi.

16 MAR 2024

AFETLERDE ÇOCUK GELİŞİMCİNİN ROLÜ ÇALIŞTAYI-1

AFETLERDE ÇOCUK GELİŞİMCİNİN ROLÜ ÇALIŞTAYI-1 (DEPREM)Çocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği ve İstanbul Arel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi işbirliği ile düzenlenen çalıştay16 Mart 2024 Cumartesi tarihinde online yapılacaktır.DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. Nurper ÜLKÜERÜsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Dernek BaşkanıProf. Dr. Hale DERE ÇİFTÇİArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği Yönetim Kurul ÜyesiDr. Öğretim Üyesi Vedat BAŞArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüDr. Öğretim Üyesi Demet GÜLALDIÜsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği Yönetim Kurul ÜyesiDr. Yasemin YILMAZERÇocuk GelişimciArş. Gör. Uzm. Cansu FURUNCUArel Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi BölümüDilara TOĞRULÇocuk Gelişimciler ve Eğitimciler Derneği

28 ŞUB 2024

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri Hocaları ile Buluşuyor

Gün ve saat: 28 Şubat 2024 / 13:40-15:30Yer: Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi 1 Konferans SalonuProgram akışı;13:40-13:50 Kulüp açılış konuşması13:50-14:10 Prof. Dr. Nurper Ülküer hocamız bölümün tanıtımı ve konuşmasını gerçekleştirdi.14:10-14:30 Arş. Gör. Pınar Demir Asma hocamız “Stratejik Plan” sunumunu gerçekleştirdi.14:30-14:50 Dr. Öğr. Üyesi Demet Gülaldı hocamız “Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı” adlı sunumunu gerçekleştirdi.14:50-15:10 Öğr. Gör. Merve Yüksel ve Arş. Gör. Seher Sav hocalarımızın “Kalite Komisyonu Çalışmaları” hakkında bilgilendirme ve sunum gerçekleştirdi.15:10-15:30 Öğr. Gör. Elif İpek Tutuş ve Öğr. Gör. Neşe Şekerci hocalarımızın moderatörlüğünde, öğrenci soru-cevap oturumu gerçekleşti.Hatıra fotoğrafı ile program son buldu. 

06 ŞUB 2024

Çocuk Haklarının İzlenmesi: Küresel Örnekler

Üsküdar Üniversitesi ve University of New Brunswick Symposium katkılarıyla 18 Ekim 2023 tarihinde Monitoring Children's Rights: Global Examples / Çocuk Haklarının İzlenmesi: Küresel Örnekler Sempozyumu gerçekleştirilmiştir. Sempozyum Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer'in sunumuyla başlamış olup uluslararası ve ulusal konuşmacıların sunumlarıyla devam etmiştir. 

05 ŞUB 2024

THY ‘Çocuk oyuncak setleri’ danışmanlığı için Üsküdar Üniversitesine teşekkür ziyareti…

THY İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanı ile beraberindeki yöneticiler, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Seyyid Mahmut Nebati başkanlığındaki heyet, Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer ile bir araya geldi. THY heyeti, çocuk yolcuları için Üsküdar Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü bilimsel danışmanlığında hazırlanan yeni oyuncak setlerini inceledi. Başkan Nebati bu süreçteki desteklerinden ötürü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Prof. Dr. Nurper Ülküer ve ekibine teşekkür etti. Dünyanın her tarafına, havacılıkta en çok noktaya uçan şirketin THY olduğunu vurgulayan Nebati, çocuk gibi özel ve hassasiyet gerektiren konularda alanında uzman kişilerin himayesinde yol alıyor olmanın kendilerine gurur ve güven verdiğini söyledi.

31 OCA 2024

Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı

Üniversitemizin vizyon ve misyonu çerçevesinde Çocuk Gelişimi bölümünün misyon ve vizyonunu beyin fırtınası oluşturarak revize etmek, bölümün güçlü ve desteklenmesi gereken yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla Ortak Akıl Oluşturma Çalıştayı Çocuk Gelişimi bölümü öğretim elemanları ve temsilci öğrencileriyle Çocuk Gelişimi Laboratuvarında gerçekleştirilmiştir. Çalıştaya Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin de katılım sağlamıştır. 

Üniversitemizle ilgili “AKLINDA NE VARSA” bize sor!
+1