Laboratuvarlar ve ARGE Merkezleri

Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarı

Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarı

Beslenme ve Diyetetik Bölümü müfredatı çerçevesince besinlerin hazırlanması, pişirilmesi, servisi ve bu uygulamalar sırasında besinlerin yapısında, makro ve mikro besin öğeleri içeriğinde meydana gelen değişikliklerin öğretilmesine ilişkin uygulamalar Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarı bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü eğitim sürecinde, besinle ilgili her şeyi öğrenmesi gereken öğrencilerimizin yolu ilk olarak bu laboratuvardan geçmektedir.

Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarının Uygulamaları

Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarının Uygulamaları olarak; besin öğeleri, besin grupları, besin hazırlama ve pişirme tekniklerinin öğrenilmesi, tat, lezzet, koku, kıvam gibi besinin işlenmesi ile oluşan değişimler, yetişkin hastalıklarında önerilen diyetler ve özellikleri, çocuk beslenmesinin aşamalarında kullanılan mamalar ve ek besinlerle ilgili uygulamalar, çocuk hastalıklarında diyet tedavisi ile ilgili uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

 Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarı Donanımı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü müfredatı gereğince gerçekleştirilecek uygulamalar için gerekli donanım ve ekipmana sahip Beslenme İlkeleri Uygulamaları Laboratuvarında 3 metre uzunluğunda 7 tezgâh ve her tezgâhta bu uygulamaların yapılabilmesi için gerekli donanım bulunmaktadır.

Cihaz Cinsi

Adedi

Çalışma tezgâhı

7

Tabure (30 cm – yer kaplamayan – üst üste konulabilen, sırtlıksız)

35

Tabure (30 cm – sırtlıklı)

2

Tezgâh altı dolap

7

Malzeme dolabı

300*200*60cm

Tek küvetli tezgâh

7

Çalışma masası

4metre

Çöp kovası (küçük)

7

Çöp kovası (büyük)

2

İlk yardım çantası (malzemeler dahil)

1

Yangın tüpü

2

Galoşluk (kirli/temiz)

1

Bonematik bone dolabı

1

4’lü Ocak (gazlı)

7

Davlumbaz

7

Ankastre turbo fırın

7

No frost buzdolabı

2

Mikrodalga

1

Dijital mutfak tartısı

12

Probtermometre

12

Elektrikli su ısıtıcısı (kettle)

7

Blender (hem çırpıcı hem kesici uçlu)

2

Düdüklü tencere (6lt.)

2

Kapaklı çelik veya teflon tencere ( küçük boy)

2

Kapaklı çelik tencere (orta boy- yayvan)

4

Kapaklı çelik tencere (orta boy)

4

Teflon tencere (orta boy- yayvan)

2

Teflon tencere (orta boy)

2

Emaye tencere

1

Krep tavası

1

Kaserol

2

Teflon tava (orta boy)

4

Teflon tava (büyük boy)

4

Kızartma tenceresi

2

12'li yemek seti (düz tabak-çukur tabak-kâse-tatlı tabağı)

3

Cam kâse (10 – 12 cm)

24

200 ml su bardağı

50

110 ml çay bardağı

20

80 ml kahve fincanı

20

Yemek kaşığı

60

Yemek çatalı

60

Yemek bıçağı

60

Tatlı kaşığı

60

Tatlı çatalı

60

Meyve bıçağı

30

Çay kaşığı

60

Seramik bıçak

7

Paslanmaz çelik bıçak

14

Ekmek bıçağı

1

Tereyağı bıçağı

1

Balık bıçağı

1

Balık çatalı

1

Bıçak Bileyici

1

Silikon kepçe takımı

7

Tahta kaşık

7

Tahta spatula

7

Maşa (büyük-küçük boy)

7

Kevgir

2

Kepçe (1-2-3-4-5 numara) (her boy için 2’şer adet)

2

Kepçe (Orta Boy)

7

Doğrama tahtası et (kırmızı)

8

Doğrama tahtası tavuk (sarı)

8

Doğrama tahtası sebze (yeşil)

8

Sebze soyacağı

10

Elek

2

Yumurta fırçası (silikon)

10

Ev tipi paslanmaz çelik çırpıcı

10

Silikon çırpıcı

10

Limon sıkacağı

4

Havan (pirinç/bambu)

4

Konserve açacağı

5

Rende

10

Cam rende

10

500 ml cam kavanoz (kapaklı)

10

1 litrelik yağlık

10

Tel süzgeç

10

Kapaklı çelik malzeme karıştırma kabı

10

Plastik karıştırma kabı

7

Krem karamel kalıbı (çelik)

10

Teflon kelepçeli kek kalıbı

1

Teflon kelepçeli kek kalıbı (borulu)

1

Teflon kek kalıbı

2

Kapaklı borcam kase (küçük-orta-büyük) (her boy için 1’şer adet)

1

Borcam tepsi (küçük boy)

2

Borcam tepsi (orta boy)

2

Borcam tepsi (büyük boy)

1

Pay kalıbı

1

Merdane

1

Oklava

1

Tutacak (yanmaz eldiven)

8 çift

Nihale (bambu/paslanmaz çelik)

10

Paslanmaz bulaşık kurutmalık (tek katlı – metal)

7

Kağıt havluluk (dikey)

8

Primanova Viva ikili sıvı sabunluk şeffaf süngerlikli siyah

7

Ölçü kabı

12

Ölçü kap seti

2

Biberon temizleme fırçası

4

Cam biberon (300 ml)

15

Bulaşık makinesi deterjanı (toz/sıvı)

2000 ml/2

Elde bulaşık yıkama deterjanı

5kg

Sıvı sabun

5kg

Bulaşık süngeri

50 adet

Galoş (yıllık yaklaşık değer)

5000 adet

Bone (yıllık yaklaşık değer)

2500 adet

Elif DİNÇERLER Elif DİNÇERLER CV
SBF / Beslenme ve Diyetetik / Bölüm Başkanı
1982 Ankara doğumlu Elif Dinçerler, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Lisans Bölümünden mezun olmuştur.2006 yılında Beykent Üniversitesi Hastane ve Sağlık Kurumları Yöneticiliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamla ... [ » ]
Elif DİNÇERLER / (0216) 400 2222 - : 5027