Prof. Dr. Ercüment ÖZDOĞAN Simüle Hasta Laboratuvarı

Tıp Eğitiminin en iyi şekilde yürütülebilmesi için simüle hasta ve simule hasta laboratuvarlarının varlığı çok önemlidir. Çeşitli hastalıkların senaryosunu oynayan simüle hastaların bulunması, aynı zamanda verilen eğitimler sonucunda gerekli becerilere sahip olanların uygulamada görev alması işin temelini oluşturur. Prof. Dr. Ercüment Özdoğan Simüle Hasta Laboratuvarımızda uygulama sırasında simüle hastadan rolünü oynaması, öğrencinin davranışlarının gözlenmesi, görüşmenin tümünün kontrol listesi üzerinden değerlendirilmesi ve öğrencilere kurallarına uygun geribildirim verilmesi gerçekleştirilir.

Simüle Hasta Laboratuvarımızda bulunan simüle hastalar, gerçek hastane ekipmanları ve tıbbi malzemelerle, öğrencilerin tıp uygulaması için gerekli tüm semiyolojik yaklaşım becerilerini geliştirmeleri amaçlanır. Ayrıca ekip çalışmasına nasıl katkıda bulunacakları ve nasıl bir iletişim içinde olmaları öğretilir. Laboratuvarımızda öğrencilerimizin eleştirel düşünme yeteneklerini geliştiren “kontrollü ve risksiz bir klinik ortam” fırsatı sunulmaktadır. Simülasyon uygulamaları ile tıbbiyelilerin yapabilecekleri hatalardan ders almaları ve gerçek hayatta bu hataların tekrarlarının önlemesi hedeflenmektedir. Prof. Dr. Ercüment ÖZDOĞAN Simüle Hasta Laboratuvarımızda tüm tıp öğrencilerimize eşit öğrenme şansları yaratılarak, eşit düzeyde klinik deneyimlerle mezun olmaları amaçlanmaktadır.

Simüle Hasta Laboratuvarımızda; gerçeğe tam yakın özellikte 3 adet muayene/ hasta görüşme odası simüle edilmiştir. Yaratılan öğrenme ortamı, öğrencilerin klinik karar verme becerilerini ve özgüvenlerini geliştirerek tıp hekimi olmalarında büyük bir katkı sağlamaktadır.

Tıp Eğitimi Programımıza dâhil ettiğimiz simüle hasta uygulamaları, özellikle gerçek ortamlarda çok riskli veya nadir karşılaşabilecekleri klinik senaryoları içermekte ve öğrencilerin çeşitli tıp uygulamalarını gerçekleştirmelerine izin vermektedir. Tıp Öğrencilerimizin bu Simüle Hasta Laboratuvarında yaptıkları uygulamalar sırasında kendilerini gerçek bir hasta muayene odasında olduklarını hissetmeleri amaçlanır. Bu nedenle Simüle Hasta Laboratuvarımızda, simülasyon ortamının gerçekliğini arttıran uygulamalar ile öğrencilerin tıbbi karar verme ve analitik düşünmeye ait yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanır.

Cihaz Cinsi

Adedi

Aneroid Tansiyon Aleti (Eğitim ve Araştırma)

EKG Cihazı (Eğitim ve Araştırma)