‘Çocuklar Başrolde’ projesinden dünyada bir ilk…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve Yetim Vakfı tarafından düzenlenen ‘Çocuklar Başrolde Projesi’ kapsamında, Pufy’nin Yolculuğu ‘Bilgiler Aynası’ adlı tiyatro oyunu, Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda izleyicilerle buluştu. Tiyatro oyununun yazar ve yönetmenliğini Serhat Eser, yardımcı yönetmenliğini ise Cebrail Kalın yaptı. 

Etkinlikte Üsküdar Üniversitesi Rektörlük Proje Geliştirme Koordinatörü (PARGE) ve Genç Beyinler Akademisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GBA) Müdürü Dr. Nebiye Yaşar konuşma gerçekleştirdi.

“Bu proje depremden etkilenen tüm çocuklara hediye edilen bir projedir”

 ‘Çocuklar Başrolde Projesi’ için heyecanını dile getiren Dr. Nebiye Yaşar;

“Sevgili gençler bugün burada çok sevimli çocuklar ve sizler için toplandık. Aslında çok güzel bir proje için toplandık. Bu proje özellikle deprem travması yaşayan ve depremden birinci, ikinci ve üçüncü derece etkilenen tüm çocuklara hediye edilen bir projedir.” Dedi.

Dünyadaki ilk defa interaktif tiyatro içerisinde yer alıyor

Üsküdar Üniversitesi, Yetim Vakfı, Haydi Tut Elimi Derneği ayrıca Üsküdar Üniversitesi SKS içinde bütün kulüpler proje kapsamında bir araya geldi. Bu projenin amacı olarak çocukların nezdinde onların iyi oluşlarını güzel çalışmalar içerisinde gerçekleştirmek olduğu belirtildi. Projenin dünyadaki ilk interaktif tiyatro içerisinde yer aldığına vurgu yapıldı. Bu tiyatronun bir diğer özelliği ise senaryosu, psikolog ve psikiyatristler tarafından incelenmiş ve olumlu bulunmuştur.

İzleyiciler tarafından beğeni ile karşılanan tiyatro oyununda çocuklara verilmek istenilen mesajlar göze çarptı. İyilik ve kötülüğün insanlar üzerinde nasıl etki bıraktığı, aslında her insanın içinde bir iyilik bulunduğu izleyicilere aktarıldı.

‘Çocuklar Başrolde Projesi’ kapsamında gerçekleşen Pufy’nin Yolculuğu ‘Bilgiler Aynası’ adlı tiyatro oyunu, toplu fotoğrafların çekilmesinin ardından sona erdi.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)