Düşük maliyetle besin değeri yüksek salata tek hedefleri…

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri tarafından “Salata Kafesi Sergisi” açıldı. Merkez Yerleşke Yemekhanesinde dördüncü sınıf mühendislik öğrencileri tarafından açılan sergi, İstatistik Kalite Kontrol Uygulaması dersi kapsamında hayata geçirildi. 

Sergiye Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Savsar, Dr. Öğr. Üyesi Murat Anlı, Dr. Öğr. Üyesi Nigar Kantarcı Çarşıbaşı, Dr. Öğr. Üyesi Münire Berna Beşkese ve Dr. Öğr. Üyesi Orkun Kozanoğlu katılım sağladı.

Pandemi döneminden sonra insanların doğru ve sağlıklı besin değerleriyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik başlatılan girişimcilik hareketi kapsamında ‘Salata Kafesi Sergisi’ hayata geçirildi. Düşük maliyetle yüksek besin değerlerinin içinde bulunduğu salatayı üretme düşüncesiyle geliştirilen projede öğrenciler, en iyi tasarım ve dizaynı yaparak salata tüketmenin önemine dikkat çekti.

Besin değeri yüksek salata tüketmenin önemine dikkat çeken öğrenciler amaçlarını; “Kişilere düşük maliyetle salata tüketimi alışkanlığı kazandırmak için çabalıyoruz.” ifadeleriyle açıkladı.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, çeşitli salata tadımları ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)