İşte, Evde, Yolda Enerji Verimliliği!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji tasarrufuna dikkat çekmek için “İşte, Evde, Yolda, Enerji Verimliliği!” başlıklı kitapçık yayınlandı. Üsküdar Üniversitesi de bu hassasiyetle kurum bünyesinde bir eylem planını hayata geçirirken, Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında yayınlanan kitapçıkla, enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, enerji kaynağı ile enerji kullanımı verimliliğinin artırılması ve çevrenin korunması hedefleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hazırladığı “İşte, Evde, Yolda, Enerji Verimliliği!” başlıklı kitapçık çalışmasını üniversitelere göndererek projenin sürdürülebilirliği konusunda üniversitelerden destek almayı ve enerji verimliliğine dair kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.


Enerji kullanımını azaltmak amaçlanıyor 

Enerji kullanımını azaltmayı amaçlayan projenin kitapçığında; ısıtma, soğutma, ulaşım, aydınlatma, ev işleri, pişirme, çalışma ortamı ve eğlence sistemlerinde enerji verimliliğinin etkin kullanımı ve alınabilecek önlemler detaylıca anlatılıyor. Kitapçıkta enerjinin kullanıldığı tüm alanlarla ilgili alınacak önlemlere dair önemli tavsiyeler yer alıyor.

Büyük oranda tasarruf sağlanacak

Tavsiyelerin tamamının uygulanması halinde 1 yıl içinde ülkemizde doğalgazda %50, elektrikte %35 ve petrolde %25 tasarruf oranına ulaşılacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)