"Gönüllü ol gönülden yap” mottosuyla harekete geçtiler

“Gönüllü ol gönülden yap” mottosuyla yola çıkılan Üsküdarlı öğrenciler, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi’nin desteğiyle gönül seferberliği ilan etti. Gönüllük kültürünün öğrenilmesi, sahiplenme duygularının arttırılması, milli ve manevi değerlerini gönülden yaşayarak iyilik buluşmalarıyla gelecek nesillere aktarımının amaçlandığı proje kapsamında öğrenciler Konya’da İsmil Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. “Dijital Çağda Gönüllü Gençlerle Sürdürülebilir Gelecek için Değerler Köprüsü” projesini hayata geçirdi.

 Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü, Genç Beyinler Akademisi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karatay Belediyesi iş birliğinde “Gönüllü Gençlik Liderleri” ile İsmil Cumhuriyet Ortaokulu’nda “Dijital Çağda Gönüllü Gençlerle Sürdürülebilir Gelecek için Değerler Köprüsü” projesi gerçekleştirildi.

4 Ana Tema Üzerinde Uygulama Yapıldı 

Sürdürülebilir Kalkınma Kulübü, Doğa Sporları Kulübü, Genç Kızılay Kulübü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, Yeni Nesil Kültür Platformu adlı öğrenci kulüplerinin desteğiyle gönüllü gençlerle 4 ana tema üzerinde uygulama yapıldı. Gerçekleştirilen uygulamalarda gönüllülük, katılımcı gençlik, iyilik hareketi ve kültürel, milli ve manevi değerlerin gönüllü gençlerle gelecek nesillere aktarılması konularında çalışmalar yapıldı.

Çocuklara Yönelik Farkındalık ve Bilinçlendirme Atölyeleri Gerçekleştirildi

 Proje kapsamında, çocuklara yönelik çeşitli konularda atölyeler yapıldı. Çocuklara farkındalık ve bilinçlendirme kazandırmak için İsmil Köy Ortaokulu’nun dış cephesini boyama ve çocukların kullandığı tuvaletlerin sağlığa uygun şekilde revize edilmesi, temizlik konusunda farkındalık, ilk yardım eğitimi verilmesi, okul bahçesinde iklim krizi için farkındalık atölyeleri yapıldı. Öte taraftan sanat ve bilim için de Genç Beyinler Akademisi Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar’ın koordinatörlüğünde gönüllü gençlerle çocukların hayal gücünü geliştirmek adına atölyeler gerçekleştirildi.

Atölyelerin bitiminde ise Konya Karatay İsmil Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Kütüphanede Prof. Dr. Nevzat Tarhan köşesi oluşturuldu

Süreç boyunca gönüllü gençlerle kültür ve sanat gezisi yapılan projede “Sürdür Çocuk Kütüphanesi” ve “Sürdür Çocuk Anasınıfı” oluşturuldu. Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a da bir köşe oluşturulan kütüphanede Tarhan’ın tüm kitapları, bu köşede okuyucularla buluşturuldu. Bununla birlikte Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Tutkulu bir yaşam amacınız olsun” sözü de kütüphanede yer aldı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)