Times Higher Education ve Scimago Rankings, Üsküdar’ın başarısını tescilledi…

Üsküdar Üniversitesi’nin araştırma ve eğitim faaliyetlerindeki başarısı uluslararası derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından da tescillendi. ‘4-Quality Education’ etiketi ile yürütülen çalışmalar THE tarafından takdir edilirken, özellikle sağlık bilimleri alanında yürütülen ARGE çalışmalarındaki başarısı da ‘3-Good Health & Well Being’ etiketi ile perçinlendi.  Öte yandan, Scimago Rankings’in scopus veritabını üzerinden gerçekleştirilen "Araştırma İndeksi" sıralamasında da Üsküdar Üniversitesi Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer almıştı. 

Üsküdar Üniversitesi, araştırma, inovasyon ve toplumsal etki sıralamasında uluslararası üniversiteler arasında önemli bir başarıya imza atmış, Scimago Rankings’in scopus veritabını üzerinden gerçekleştirilen "Araştırma İndeksi" sıralamasında Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında 4’üncü sırada yer almıştı. 

Şimdi bu başarıya bir yenisi daha eklendi.

Üsküdar Üniversitesi 2020 yılında başvurusunu gerçekleştirdiği ve alma hakkı kazandığı “4-Quality Education” etiketi ile yürütmekte olduğu araştırma ve eğitim faaliyetleri uluslararası derecelendirme kuruluşu THE tarafından da takdir edildi.

Bununla birlikte özellikle sağlık bilimleri alanında yürütmekte olduğu ARGE çalışmaları, sağladığı toplumsal etki ile “3-Good Health & Well Being” etiketini almaya hak kazandı.

(Metodoloji için tıklayınız)

Öte yandan, yakın zamanda başvurusu gerçekleştirilecek “13-Climate Action”, “10-Reduced Inequalities”, “16-PEace, Justice and Strong Institutions” ve “17-Partnerships For The Goals” etiketleri ile de Üsküdar Üniversitesi “Overall Ranking” kategorisinde listelenme çalışmalarını sürdürüyor.

Times Higher Education Neyi Hedefler?

Times Higher Education (THE), dünya genelindeki üniversitelerinin sosyal ve ekonomik alandaki etkilerini, Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (Sustainable Development Goals-SDG) doğrultusunda değerlendirmektedir.

Her bir hedef doğrultusunda tanımlanan alt hedeflere dönük çalışmaları değerlendirmekte ve değerlendirme sonucu başarılı bulunan üniversiteler ilgili etiketi alma hakkı kazanırlar.

(Hedefler için tıklayınız)

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)