“Desteğim Seninle Her Yerde Darülaceze Gönüllüler Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı Tarafından Örnek Proje Seçildi

Gençlik projeleri destek programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Gönüllülük Projeleri” ödül töreni gerçekleştirildi. Tedavisel Beyin Haritalama ve Nöroteknoloji Derneği’nin yürütücülüğünü üstlendiği ve bir sosyal sorumluluk projesi olan “Desteğim Seninle Her Yerde Darülaceze Gönüllüler Projesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından örnek projeler arasında seçildi. Üsküdar Üniversitesi ve Darülaceze Başkanlığının paydaşlığında gerçekleşen ödül törenine projeyi temsilen proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir ve proje yönetim döngüsü danışmanı Dr. Nebiye Yaşar katılım sağladı. 


Mehmet Muharrem Kasapoğlu: “Son iki yılda 250 gönüllülük projesini destekledik”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Bina Konferans Salonu'nda düzenlenen Gönüllülük Projeleri Ödül Töreni’nde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu açılış konuşmasını yaptı. Kasapoğlu; “Son iki yılda 250 gönüllülük projesini destekledik. İşte bunların bir kısmı olarak sizler bugün aramızdasınız. Gönüllü kültürünün güçlendirilmesi, bu alanda teknolojinin daha etkin kullanımı ve düzenlemeler risk yönetimi, gönüllü yönetimi, kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, gönüllülüğün tanınması ve değerlendirmesi başlıklarından oluşan bir yol haritasını belirledik. Buna göre ilk iş olarak kurumlar arasında gönüllülük iş birliği protokollerini hayata geçirdik.” şeklinde konuştu.

2022'yi gençlik katılım yılı ilan ettiler!

Sözlerine gençlerin gözlerinde parıltıyı gördüğünü vurgulayarak devam eden Kasapoğlu, 2022'yi gençlik katılım yılı ilan ettiklerini sözleriyle vurguladı ve Bakanlığın imkânlarından tüm gençlerin faydalanabileceğini anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “Bakanlığımızın tüm imkânlarını çok ama çok iyi değerlendirin. Vizyonunuzu geniş tutun. Her konuda neye ihtiyacınız varsa her daim yanınızda olacağımızı unutmayın. Sizler sadece bizlerin değil insanlığın umudusunuz. Sizlerin o güzel yüreğiyle, merhametiyle yarınlar çok daha aydınlık olacaktır, dünya çok daha yaşanabilir bir yer olacaktır.” dedi.

Projelerini gönüllü öğrencilere tanıttılar

Ödül Töreni’ne seçilen örnek projelerin temsilcileri ve gönüllü öğrenciler katıldı. Seçilen her örnek proje temsilcileri kendilerine ayrılan stantlarda projelerini gençlik merkezlerinden davet edilen gönüllü gençlere tanıttı. Düzenlenen gençlik konserinin ardından hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)