‘Ailevi Akdeniz Ateşi’ alanındaki çalışmaları Altın Madalya getirdi

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencileri 39 ayrı takımın üç farklı hedef hastalığa yönelik genetik tedavi ve sosyal farkındalık projeleri gerçekleştirmek üzere yarıştığı Rare Disease Challenge Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi Proje Yarışması 2021'de finale kalarak altın madalya kazandı.

Rare Disease Challenge (Nadir Hastalıklar Genetik Tedavi Proje Yarışması) Nedir?

Nadir hastalıklara sahip bireylerin toplumumuz arasında dolaştığını, onları duyacak olan insanlara seslerini duyurmayı ve farklı zihinlerden farklı tedaviye yönelik projeler çıkartarak ‘Nadir Hastalıklar’ üzerine bir alt yapı oluşturmayı hedefleyen Türkiye geneli ve üniversiteler arası bir yarışma.

Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığının tedavisini hedefliyorlar… 

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden 5 öğrenci mart ayında bir araya gelerek ‘Resesif16’ adı ile bir ekip oluşturdu. Aylar süren çalışmaları ile birlikte, Türkiye'de sık görülmekte olan ‘Ailevi Akdeniz Ateşi’ Hastalığına yönelik genetik tedavi projesi ve sosyal farkındalık çalışmalarını geliştirdi ve ekim ayında canlı yayın ile jüriye sunumlarını gerçekleştirdi. Bu şekilde Rare Disease Challenge 2021'de finale kalarak altın madalya kazandı.

Proje ekibi, projenin deney aşamaları için çalışmalarını sürdürüyor.

 Resesif16 Ekibi Üyeleri;

Menekşe Yamaç - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)

Kübra Nur Gökdemir - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)

Melike Ekşi - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe)

Dilara Bulut - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe)

Elif Karakişi - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik (Türkçe)

İnstagram ve Twitter: @resesif16

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)