Üsküdar Üniversitesinde aşı seferberliği

18 Ekim pazartesi itibariyle yeni akademik yıla merhaba diyen Üsküdar Üniversitesi, aşı olmak isteyen öğrenci ve personeli için Covid-19 Aşı merkezi oluşturdu. Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar İlçe Sağlık Müdürlüğü ile “Haydi Aşıya” çalışması başlatan Üsküdar Üniversitesinde aşıya öğrenciler ile personel yoğun ilgi gösteriyor. 

Haftanın ilk günü Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A Blok’ta başlayan aşı uygulamasına üniversite öğrencileri ile akademik ve idari personelin ilgisi oldukça yoğun oldu.

Öğrenciler ile personel, oluşturulan Covid-19 aşı merkezinde Sinovac veya Biontech aşılarını yaptırabiliyor.

Öte yandan aşı uygulaması sırasında sağlık çalışanları öğrenci ve personeli hastalık ve aşılar konusunda kapsamlı bilgilendirmede de bulunuyor. 

Aşı tavsiye edilmişti…

Üsküdar Üniversitesi Senatosu aşı konusunda aldığı karar ile aşı tavsiyesinde bulunmuş, “Sağlık Bakanlığımızın çağrılarına uyarak hem kendinizi ve sevdiklerinizi hem de çevrenizdeki diğer insanları koruyabilmeniz amacıyla aşı olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bilimin ışığında geliştirilen, uygulamaya başlandığı günden itibaren hastalığı kontrol altına almamıza bizleri adım adım yaklaştıran aşı çalışmaları ve aşılama programları yüz güldürücü bir şekilde devam ediyor. Ülkemizde de aşılamanın hız kazanmasıyla birlikte vaka sayılarında her geçen gün düşüş gözleniyor. Biliyoruz ki en sıkıntılı günleri geride bıraktık. Kademeli olarak gevşeyen kısıtlamalarımızla beraber ve aşılama programımızla artık umutla ileriye bakıp eski günlerimize doğru ilerliyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

Yeni akademik yıl ile birlikte Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine şu duyuruda bulunmuştu:

Covid-19'dan korunmak amacıyla alınan tedbirler çerçevesinde:

1) Bütün yerleşkelere girişte ateş ölçümleri ve "Hayat Eve Sığar" (HES) kodu sorgulaması yapılmaya devam edilecek olup HES uygulaması veya web sitesi üzerinden verilerinizin Sağlık Bakanlığı ile paylaşılmasına onay vermeniz, uygulama üzerinde “Aşı, Bağışıklık ve PCR Test Sonuçları" nıza izin vermeniz,

2) https://heskod.uskudar.edu.tr üzerinden HES kodunuzu ve aşı kartlarınızı tanımlamanız gerekmektedir.

3) Yerleşkelerimize girişlerde HES kodunuzun “Risksiz" olması, öğrenci kartlarınızın girişe açık olması için yeterlidir.

4) Yerleşkelerimizde bulunduğunuz süre boyunca maske kullanımı zorunludur.

Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl dileriz.”

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)