Üsküdar mezunu ‘Bulut Atlası’ üyeleri 19 Mayıs’ta öğrencilerle buluştu

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ile Müzik Kulübü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği etkinlikte mezun öğrencilerinden oluşan ‘Bulut Atlası’ grubunu ağırladı. Instagram üzerinden gerçekleşen etkinlikte grup üyeleri hem kendilerinden söz etti hem de mini bir konser verdi. 


Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ülke Talay, katılımcıların bayramını kutladıktan sonra sözü grup üyelerine bıraktı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden geçen dönem mezun olan grubun solisti Kaan Cengiz; “Şu an Cerrahpaşa’da Fizyoloji Bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Üsküdar Üniversitesi müzik kulübünde dört senem geçti orada aktif olmaya çalıştım, çok eğlenceli şeyler yaşadık.” dedi. 2017 yılında Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olduğunu belirten Çağrı Ayçiçek, mezun olduktan sonra gruba dahil olduğunu belirtti. Yeditepe Üniversitesi Ekonomi Bölümünden geçen dönem mezun olan Kadir Yüksel ise; “Ben Bulut Atlasında davullardan sorumluyum, ritim olayları bende. Şu anda yazılım işiyle ilgileniyorum. Hayatım Bulut Atlası ve iş şu anda.” diye konuştu.

“Profesyonel anlamda 2017’den beri beste yapıyoruz”

Kuruluş hikâyelerinden söz eden Kaan Cengiz; “Aslında bizim kuruluş hikâyemiz Kadir’le başladı. İnternet üzerinden gördüğümüz bir müzisyen ilanı üzerinden Kadir’le konuştuk. Daha sonra farklı gruplarda birlikte çaldık. Ancak bir süre sonra kendi grubumuzu kurup, bestelerimizi yapmaya karar verdik. Birbirimizi geliştirdik. Daha sonra Bulut Atlası grubunu kurduk. Profesyonel anlamda 2017’den beri beste yapıyoruz. Tarz olarak zamanla modern rock müziğine evrildik.” ifadelerinde bulundu.

“Pandemi bizim için verimli geçti”

Grup üyeleri pandemiden nasıl etkilendikleri sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Sahne alamayınca beste yapmaya yöneldik. Bu süreçte altı tane single çıkardık. Biri üzerinden epey uğraştık. Genel olarak pandemi bizim için verimli geçti diyebiliriz.”

“#ARTIKSUSMA projesini uzun süre devam ettirmek istiyoruz”

#ARTIKSUSMA projesine başlama hikâyelerinden de söz eden Kaan Cengiz; “Aslında çıkış hikâyesi herkesin rahatsız olduğu bir konu, kadına şiddet, kadın cinayetleri, kadın istismarı. Türkiye’de zamanla bu olaylar konuşulamamaya başladı. Olaylar çok fazla artıyor ama konuşulmuyor, aksiyona geçirilmiyor. Biz de elimizden geldiğince elimizi taşın altına koymak istedik. Umuyoruz ki yaptığımız işler bir yerlere ulaşmıştır. Proje bir bağış projesine döndü ve oradan toplanan bağışları ‘Çocuklarımız İçin Söylüyoruz Derneği’ ve ‘Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV)’ aracılığıyla ihtiyaç sahibi kadınlara, bu konularda sıkıntı yaşamış kadın ve çocuklara ulaştırdık. Proje devam ediyor, bağışlara açığız. Elimizden geldiğince uzun süre devam ettirmek istiyoruz. Süreç boyunca, genel olarak herkesin bu konudan rahatsız olup, kimsenin konuşmadığını gördük. Bir sürü markayla bir sürü şirketle konuştuk. İlk başta herkes ‘Çok destek vereceğim’ dedi. Fakat sonrasında insanlar politik olma, kötü tanınma korkusuyla geri durdu. Ama yardımcı olan insanlar da çok fazla oldu tabi ki onlara da buradan bir kez daha teşekkürler.” diye konuştu.

Grup daha sonra sevilen şarkıları Sistem, Bitmez Gece ve Ah Sensizlik ile yeni yayınlanacak şarkılarından kısa bir kuple seslendirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)