Üsküdarlı akademisyenler Avrasya Psikoloji Konferansı’nda

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Asil Özdoğru, S. Amanjolov Doğu Kazakistan Üniversitesi Psikoloji Bölümünün 30. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleşen çevirimiçi Uluslararası  Psikoloji Konferansı’nın açılış oturumun da konuşmacı olarak yer aldı.


“Avrasya Psikoloji Bilimi ve Deneyimi: Disiplinlerarası Eğilimler” başlığı altında düzenlenen konferansın ilk gününe Kazakistan, Türkiye, Rusya’dan çok sayıda  bilim insanı  katıldı. Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Asil Özdoğru’nun açılış oturumunda konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik iki gün boyunca devam edecek.

“Pandemi yalnızlık konusunda yeni sorunlar ortaya çıkardı”

Konferansta “Pandemi Sürecinde Yalnızlık” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Süleymanlı, yalnızlığın pandemiden önceden de  dünyada yükselen boyutuyla göze çarptığını vurguladı. Pandemi dönemi koşullarının yalnızlık konusunda yeni durumlar ve sorunlar ortaya çıkardığını ifade eden Süleymanlı, “Özellikle sosyal izolasyondan dolayı sosyal bağlarımızın zayıflaması yalnızlaşmayı derinleştirdi. Pandeminin ortaya çıkardığı ‘yalnızlık hissinin artması’ durumu, farklı ülkelerde yapılan araştırmalarla da doğrulanmakta.” dedi ve konuyla ilgili farklı ülkelerde yapılan araştırma sonuçlarını paylaştı.

Doç. Dr. Asil Özdoğru ise "Psikolojide Replikasyon Araştırmaları" başlılık konuşmasında replikasyon araştırmalarının ne olduğunu, niçin yapıldığı ve nasıl yapılabileceğini aktardı. Özdoğru, yayımlanmış kendi replikasyon araştırmalarından da örnekler vererek dinleyicileri benzer çalışmalar yapmaya ve yapan gruplara katılmaya davet etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)